Sony: παρουσιάζει νέο επαναστατικό αισθητήρα


Sony: παρουσιάζει νέο επαναστατικό αισθητήρα

Πρόκειται για τον IMX318, ένα αισθητήρα Type 1/2.6 με ανάλυση 22.5 Megapixels και λήψη video 4K, τεχνολογίας Exmor RS, τον πρώτο stacked CMOS αισθητήρα εικόνας με ενσωματωμένο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης και ηλεκτρονικό σταθεροποιητή τριών αξόνων.

Το σύστημα αυτόματης εστίασης εστιάζει με ταχύτητα 0.03 του δευτερολέπτου, ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποιητή τριών αξόνων εκτός του ότι μειώνει το κούνημα, διορθώνει και τις παραμορφώσεις του φακού επιτυγχάνοντας καλύτερη ποιότητα στη λήψη video.

Ο νέος αισθητήρας έχει μέγεθος pixel 1.0μm αντί για 1.12μm (αισθητήρας IMX230), αλλά παρόλο την μείωση του μεγέθους η ποιότητα των εικόνων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Ο νέος αισθητήρας θα είναι διαθέσιμος στην αγορά από τον Μάιο του 2016, με τιμή στα 2.000 Γιεν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Sensor Technology Sony Sony Sensors

Πηγή:

Sony
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!