Ετοιμοπαράδοτη στην Ελλάδα η νέα επαγγελματική Sony PXW-X160 μέσω της Στάμος Α.Ε.


Ετοιμοπαράδοτη στην Ελλάδα η νέα επαγγελματική Sony PXW-X160 μέσω της Στάμος Α.Ε.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:
Η εταιρία μας θα ήθελε να σας ενημερώσει για την έναρξη της διάθεσης της Sony PXW-X160 Επαγγελματικής Κάμερας.
Η PXW-X160 ανήκει στην επαγγελματική οικογένεια καμερών XDCAM στης Sony. Διαθέτει 3 x 1/3-inch Full HD Exmor™ CMOS αισθητήρες και έναν ολοκαίνουργιο φακό Sony G με 25x οπτικό zoom (26-650 mm ισοδύναμο 35mm).
Το στοιχείο που καθιστά την PXW-X160 πρωτοποριακή είναι η δυνατότητά της να καταγράφει σε μια τεράστια ποικιλία από codec συμπίεσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμοστείτε άμεσα στις ανάγκες των πελατών και των Project σας καταγράφοντας απευθείας υλικό σύμφωνο με τις απαιτήσεις ποιότητας που έχουν. Αναφορικά η PXW-X160 καταγράφει στους ακόλουθους codec: XAVC HD Intra, XAVC-S HD Long GOP, XDCAM 422 50 Mbps, XDCAM 420 35 Mbps, AVCHD, DVCAM.
———————————————————————————————————————————————-
Παραθέτουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Sony PXW-X160:
Η Sony PXW-X160 ανήκει στην επαγγελματική οικογένεια καμερών XDCAM στης Sony. Διαθέτει 3 x 1/3-inch Full HD Exmor™ CMOS αισθητήρες και έναν ολοκαίνουργιο φακό Sony G με 25x οπτικό zoom (26-650 mm ισοδύναμο 35mm).
Το στοιχείο που καθιστά την PXW-X160 πρωτοποριακή είναι η δυνατότητά της να καταγράφει σε μια τεράστια ποικιλία από codec συμπίεσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμοστείτε άμεσα στις ανάγκες των πελατών και των Project σας καταγράφοντας απευθείας υλικό σύμφωνο με τις απαιτήσεις ποιότητας που έχουν. Αναφορικά η PXW-X160 καταγράφει στους ακόλουθους codec: XAVC HD Intra, XAVC-S HD Long GOP, XDCAM 422 50 Mbps, XDCAM 420 35 Mbps, AVCHD, DVCAM.

3 1/3-inch Exmor CMOS Full HD αισθητήρες
Η Sony PXW-X160 χρησιμοποιεί τους μοντέρνους κορυφαίας τεχνολογίας 3 1/3-inch Exmor CMOS Full HD αισθητήρες. Κάθε αισθητήρας αποτελείται από 2 εκατομμύρια ενεργά pixel και πετυχαίνει εικόνες Full HD 1920x 1080 χωρίς pixel interpolation.

Φακός 25x Sony G professional HD με 3 ανεξάρτητα δαχτυλίδια με σημεία τέλους
Η Sony PXW-X160 χρησιμοποιεί τον Sony G με f=3.7-92.5 mm (26-650 mm ισοδύναμο 35mm) και F1.6 – F11. Διαθέτει δυνατότητα για auto και manual focus, οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και δυνατότητα για πλήρη manual λειτουργία με ανεξάρτητα δαχτυλίδια focus, zoom και ίριδας.

Εγγραφή σε XAVC Intra & XAVC-S κώδικα συμπίεσης
Η Sony PXW-X160 καταγράφει υλικό, μεταξύ άλλων και στον επαναστατικό τελευταίας γενιάς H.264 codec XAVC. Ο codec XAVC χρησιμοποιεί 10-bit βάθος χρώματος και 4:2:2 δειγματοληψία. Στην εκδοχή Intra Frame συμπιέζει ξεχωριστά κάθε frame video, πετυχαίνοντας ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς σε bitrate 112 Mbps σε1080/59.94i ή 50i και σε 1080/23.98P ή 25p. Στην εκδοχή long GOP (XAVC-S) συμπιέζονται ομάδες frame πετυχαίνοντας εξαιρετική ποιότητα και μικρότερα bitrate (50Mbps).

Εγγραφή σε XDCAM HD 422, XDCAM 35Mbps, AVCHD & DVCAM
Η Sony PXW-X160 υποστηρίζει εγγραφή στο φορμά XDCAM MPEG HD 422 50 Mbps MXF, το οποίο είναι το παγκόσμιο στάνταρ στις ποιοτικές broadcast εφαρμογές. Με τη δειγματοληψία χρώματος 4:2:2 έχετε τη δυνατότητα να καταγράφετε υψηλής ποιότητας Full HD εικόνες με απίστευτη λεπτομέρεια στην απεικόνιση των χρωμάτων , καθώς και διευκολύνεστε ιδιαίτερα σε εφαρμογές chromakey. Παράλληλα για λόγους συμβατότητας με οποιοδήποτε project, μπορείτε να καταγράψετε σε παραδοσιακές συμπιέσεις Full HD όπως το ποιοτικό XDCAM MPEG 420 35 Mbps και το αποδοτικό AVCHD, ακόμα και στο επαγγελματικό Standard Definition DVCAM.

Ταυτόχρονη ή Συνεχόμενη Εγγραφή σε δύo SxS slots
Η Sony PXW-X160 επιτρέπει την ταυτόχρονη ανεξάρτητη εγγραφή σε 2 κάρτες μνήμης. Διαθέτει 2 SxS slots στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απευθείας κάρτες SxS PRO+ ή SxS-1 όπως επίσης και κάρτες XQD ή SDHC/SDXC μέσω ειδικών ανταπτόρων. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις 2 κάρτες για εγγραφή μεγάλου χρόνου (Relay).

Ενσωματωμένο φίλτρο Variable ND από 1/4ND έως 1/128ND
Η Sony PXW-X160 διαθέτει μεταβλητό ND φίλτρο που σας επιτρέπει είτε να επιλέξετε τις 4 κλασσικές θέσεις ND φίλτρων είτε να μεταβάλετε ομαλά και γραμμικά το ND φίλτρο από τιμή 1/4ND έως 1/128ND.

Υποδοχή Multi Interface Show (MI shoe) για εύκολη χρήση συμβατών αξεσουάρ
Ειδικά original Sony αξεσουάρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολύ βολικό τρόπο μέσω της υποδοχής MI shoe. Για παράδειγμα το σήμα ήχου από το ασύρματο UWP-D11 ή UWP-D12 μπορεί να καταγραφεί στην κάμερά σας χωρίς καλώδιο XLR. Επίσης μπορείτε να ανάψετε και να σβήσετε το Sony HVL-LBPC απευθείας από την κάμερα.

Εκπληκτικό OLED Viewfinder
Η Sony PXW-X160 είναι εξοπλισμένη με ένα εξαιρετικής ποιότητας OLED Viewfinder 0.5inch ανάλυσης 1024 x 768 με εκπληκτικό contrast, για να πετυχαίνεται άνετο και μεγάλης ακρίβειας manual focus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Stamos SA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!