Η βαθμολογία της Sony RX1 στην DxO Mark


Η βαθμολογία της Sony RX1 στην DxO Mark

Η γνωστή ιστοσελίδα βαθμολόγησης της απόδοσης των αισθητήρων των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών,DxO Mark, ανακοίνωσε την βαθμολογία της για την νέα compact Full Frame μηχανή της Sony, RX1.

Από τις μετρήσεις που έγιναν η RX1 σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης όλων των μηχανών (βάση της απόδοσης του αισθητήρα),  μία θέση κάτω από την Nikon D600 (βάση φημών η D600 φοράει τον ίδιο αισθητήρα με την RX1).  Στην πρώτη θέση παραμένει η Nikon D800E και στην δεύτερη η D800.

Παρόλο που η RX1 φοράει τον ίδιο αισθητήρα με την Sony Alpha A99, η βαθμολογία που έπιασε την έφερε  τρεις θέσεις πιο ψηλά από την DSLT ναυαρχίδα της ιαπωνικής εταιρείας.

Τα αποτελέσματα της DxO Mark σημαίνουν ότι η RX1 της Sony είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη compact φωτογραφική μηχανή, όσον αφορά την απόδοση του αισθητήρα της.  Μάλιστα είναι η μοναδική compact φωτογραφική μηχανή κάποιας εταιρείας στην γενική κατάταξη της DxO Mark μέχρι την θέση νο45, όπου συναντάμε την επόμενη  Fujifilm Finepix X100.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!