Η Sony πούλησε μέρος των μετοχών της Olympus που είχε στην κατοχή της


Η Sony πούλησε μέρος των μετοχών της Olympus που είχε στην κατοχή της

H Sony είχε εξαγοράσει το 10% της Olympus, στοχεύοντας στην αγορά των ιατρικών μηχανημάτων στην οποία η Olympus κινείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια.

Ταυτόχρονα η συνεργασία των δύο εταιρειών στο φωτογραφικό πεδίο τα τελευταία 3 χρόνια ήταν πολύ στενή, με την Sony να προμηθεύει αισθητήρες την Olympus και ταυτόχρονα να “δανείζεται” τεχνογνωσία στην κατασκευή οπτικών.

Σύμφωνα όμως με το Reuters η Sony πούλησε το 5% των μετοχών της Olympus που είχε στα χέρια της (άλλες πηγές αναφέρουν ως αγοραστή την JP Morgan).

Ο λόγος δεν είναι γνωστός αλλά σύμφωνα με το Dpreview η Sony θα λάβει περίπου 390 εκατομμύρια δολάρια για 17.2 εκατομμύρια μετοχές.

Ίσως η Sony να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ή ίσως επιθυμεί να επενδύσει αυτό το ποσό σε κάποιο project, το σίγουρο είναι ότι η κίνηση αυτή αποκαλύπτει πιθανό πρόβλημα ρευστότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Olympus Sony

Πηγή:

Reuters
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!