Sony World Photography Awards 2015


Sony World Photography Awards 2015

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους φίλους της φωτογραφίας καθώς οι κατηγορίες του καλύπτουν όλα τα επίπεδα και τις προτιμήσεις: επαγγελματίες, ερασιτέχνες, νέοι και φοιτητές μπορούν να πάρουν μέρος και να διαλέξουν σε ποια από τις συνολικά 29 κατηγορίες θέλουν να διαγωνιστούν. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους, ενώ οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν πρέπει να έχουν τραβηχτεί μέσα στο 2014. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Άρχισαν οι υποβολές συμμετοχών για τα βραβεία Sony World Photography Awards 2015

3 Ιουνίου 2014: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους για τα βραβεία Sony World Photography Awards 2015, που οργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας (World Photography Organisation (WPO). Επαγγελματίες, ερασιτέχνες, νέοι φωτογράφοι καθώς και φοιτητές από όλον τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν με τα καλύτερα έργα τους στο www.worldphoto.org. Οι φωτογράφοι θα διαγωνιστούν για χρηματικά έπαθλα και εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης, τεχνολογίας αιχμής, από τη Sony. Όλοι οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μια τελετή γκαλά, στο Λονδίνο, στις 23 Απριλίου 2015.

Βραβεία Sony World Photography Awards 2015

Από το 2007, που ξεκίνησε ο διαγωνισμός, έχουν υποβληθεί στα Βραβεία Sony World Photography Awards περισσότερες από 700.000 φωτογραφίες, από 230 χώρες. Σε μία προσπάθεια να αναδείξουν ό,τι καλύτερο υπάρχει στη διεθνή σύγχρονη φωτογραφία, τα βραβεία καθιερώθηκαν ως ένας από τους κορυφαίους διαγωνισμούς φωτογραφίας, παγκοσμίως. Η τελευταία νικήτρια του βραβείου L’Iris d’Or και του τίτλου Φωτογράφος της Χρονιάς είναι η Αμερικανίδα φωτογράφος Sara Naomi Lewkowicz, για τη σειρά φωτογραφιών της με τίτλο Shane and Maggie, μια δυνατή και προσωπική εξέταση της ενδοοικογενειακής βίας, ως διαδικασία.

Το βραβείο L’Iris d’Or και ο τίτλος του Επαγγελματία Φωτογράφου της Χρονιάς του διαγωνισμού Sony World Photography Awards 2015, καθώς ο τίτλος του Φωτογράφου της Χρονιάς του Ανοικτού Διαγωνισμού συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα. Οι νικητές όλων των κατηγοριών θα λάβουν εξοπλισμό ψηφιακής οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας, από τη Sony, ενώ ο νικητής της κατηγορίας Student Focus θα λάβει καινούργιο εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης, τεχνολογίας αιχμής, από τη Sony, για το Πανεπιστήμιό του. Τα έργα των νικητών και των φιναλίστ φωτογράφων θα συμπεριληφθούν στον ετήσιο τόμο των Βραβείων Sony World Photography Awards, έκδοση 2015, και θα εκτεθούν στο Somerset House, στο Λονδίνο.

Τα βραβεία Sony World Photography Awards 2015 περιλαμβάνουν τις ακόλουθες κατηγορίες:

Κατηγορία Επαγγελματιών – 15 κατηγορίες. Οι φωτογράφοι κρίνονται για μία σειρά έργων τους.
Ανοικτός Διαγωνισμός – 10 κατηγορίες. Οι φωτογράφοι κρίνονται για μία μόνο φωτογραφία.
Κατηγορία Νέων – 3 κατηγορίες, για φωτογράφους κάτω των 20 ετών. Οι φωτογράφοι κρίνονται για μία μόνο φωτογραφία.
Student Focus – για σπουδαστές φωτογραφίας ανώτερης εκπαίδευσης, ηλικίας μεταξύ 18-30 ετών.

Οι συμμετοχές για τον Ανοικτό Διαγωνισμό και την Κατηγορία Νέων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, στις 23.59 GMT, ενώ για την Κατηγορία Επαγγελματιών, οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, στις 23.59 GMT.

Το θέμα για το διαγωνισμό Student Focus 2015 είναι μία μόνο φωτογραφία που συμβολίζει την σύγχρονη καταναλωτική κουλτούρα. Η φωτογραφία μπορεί να είναι υπερβολική ή χαμηλών τόνων, αλλά θα πρέπει να εκφράζει κάτι που ο φωτογράφος θεωρεί ότι αντιπροσωπεύει τη σημερινή κοινωνία. Οι συμμετοχές για το διαγωνισμό Student Focus ολοκληρώνονται στις 6 Δεκεμβρίου 2014.

Στο πλαίσιο των Sony World Photography Awards, απονέμεται και το Εθνικό βραβείο, με έπαθλο φωτογραφικό εξοπλισμό Sony. Νικητής του Ελληνικού Εθνικού Βραβείου για το 2014, ήταν ο Παναγής Χρυσοβεργής, για τη φωτογραφία του με τίτλο «Al Zaatari store», την οποία τράβηξε στον προσφυγικό καταυλισμό Al Zataari, στην Ιορδανική έρημο. Η κριτική επιτροπή επέλεξε ακόμη, τον Πυγμαλίωνα Καρατζά για την δεύτερη θέση και την Μυρτώ Στενού, για την τρίτη.

Σημαντικές ημερομηνίες για τα βραβεία Sony World Photography Awards του 2015 είναι οι εξής:

– 6 Δεκεμβρίου 2014 – Λήγει ο διαγωνισμός Student Focus.
– 5 Ιανουαρίου 2015 – Λήγει ο Ανοικτός διαγωνισμός και ο διαγωνισμός για την Κατηγορία Νέων.
– 8 Ιανουαρίου 2015 – Λήγει ο διαγωνισμός για την Κατηγορία Επαγγελματιών.
– 10 Φεβρουαρίου 2015 – Ανακοινώνεται η λίστα των φιναλίστ για την Κατηγορία Επαγγελματιών, τον Ανοικτό Διαγωνισμό, την Κατηγορία Νέων και το Student Focus.
– 17 Μαρτίου 2015 – Ανακοινώνεται σε ποιόν θα απονεμηθεί το Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία.
– 31 Μαρτίου 2015 – Αποκαλύπτονται οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων.
– 23 Απριλίου 2015 – Θα ανακοινωθούν σε μία τελετή απονομής, μαζί με γκαλά, στο Λονδίνο, ο νικητής του βραβείου L’Iris d’Or και του τίτλου Φωτογράφος της Χρονιάς, καθώς και οι Φωτογράφοι της Χρονιάς στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό και στις Κατηγορίες Νέων και Student Focus.
– 24 Απριλίου – 10 Μαΐου – Έκθεση των βραβείων Sony World Photography Awards 2015, στο Somerset House, στο Λονδίνο.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα Βραβεία Sony World Photography Awards και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας μπορείτε να βρείτε στην τοποθεσία www.worldphoto.org.

Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των κατηγοριών:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
– Αρχιτεκτονική
– Τέχνες & Πολιτισμός
– Καμπάνια
– Εννοιολογική Σύλληψη
– Σύγχρονα θέματα
– Επικαιρότητα
– Μόδα & Ομορφιά
– Τοπίο
– Lifestyle
– Φύση & Άγρια ζωή
– Άνθρωποι
– Πορτρέτο
– Σπορ
– Νεκρή φύση
– Ταξίδι

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
– Αρχιτεκτονική
– Τέχνες & Πολιτισμός
– Βελτιωμένη
– Σε χαμηλό φωτισμό
– Φύση & Άγρια ζωή
– Πανόραμα
– Άνθρωποι
– Χαμογελάστε
– Σε κλάσματα δευτερολέπτου
– Ταξίδι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ
– Περιβάλλον
– Πορτρέτα
– Πολιτισμός

Η συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες είναι δωρεάν και όλες οι φωτογραφίες που υποβάλλονται πρέπει να έχουν ληφθεί μέσα στο 2014. Οι φωτογράφοι μπορούν να συμμετέχουν είτε στην Κατηγορία επαγγελματιών, είτε στον Ανοικτό διαγωνισμό, δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν και στα δυο. Οι όροι του διαγωνισμού είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα www.worldphoto.org.

Σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας (WPO)
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας υποστηρίζει επαγγελματίες, ερασιτέχνες και νέους φωτογράφους, δημιουργώντας μια παγκόσμια πλατφόρμα για τη βιομηχανία της φωτογραφίας, μέσω της οποίας μπορεί να επικοινωνεί, να συγκλίνει και να βρίσκει τις τρέχουσες τάσεις σε όλα τα είδη της φωτογραφίας. Επωμίζεται τη διοργάνωση διαφόρων πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο, οι οποίες οδηγούν σε προγράμματα, που εμπλέκουν τους φωτογράφους σε εμπορικές, πολιτισμικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες μέσα στους πολλούς τομείς της βιομηχανίας της φωτογραφίας, ενώ συγχρόνως δημιουργεί πολιτιστικά δρώμενα για να συμμετέχει και το ευρύ κοινό. Τελευταία, στις δραστηριότητες του World Photography συμπεριελήφθησαν και οι παρακάτω: Τα βραβεία φωτογραφίας Sony World Photography Awards, το World Photography Student Focus Competition και το Youth on Assignment. Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας οργάνωσε, πρόσφατα, το Photo Shanghai, την πρώτη διεθνή εκδήλωση Art Fair στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, η οποία επικεντρώνεται στη φωτογραφία, καθώς και το The Magazine, μία μηνιαία ηλεκτρονική έκδοση, η οποία εξερευνά, συζητά και αναλύει τη φωτογραφία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας έχει επίσης έντονη ηλεκτρονική παρουσία μέσω του website του, του Twitter, του Facebook και του Instagram και εμπλέκει το ηλεκτρονικό κοινό του σε τακτικές συζητήσεις μέσω του PhotoTALK. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική τοποθεσία www.worldphoto.org

Σχετικά με τη Sony Corporation
Η Sony Corporation είναι μία από ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $72 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2013. Web Site της Sony Global: http://www.sony.net. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Sony Europe, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: presscentre.sony.eu

Οι ονομασίες Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA και XDCAM αποτελούν σήμα κατατεθέν ή εμπορικό σήμα της Sony Corporation. Όλες οι άλλες ονομασίες ή λογότυπα που τυχόν αναφέρονται αποτελούν σήμα κατατεθέν ή εμπορικό σήμα των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

2 σχόλια

  • #
    1

    Για την κατηγορία “ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ” δεν αναφέρει πουθενά στους όρους εαν επιτρέπεται ή όχι η επεξεργασία εικόνας με διάφορα μέσα, π.χ. Photoshop. Γίνεται δεκτή φωτογραφία η οποία έχει υποστεί επεξεργασία;

    Επίσης στην παράγραφο 7 αναφέρει ότι η WPO μπορεί να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε φωτογραφία έχει σταλεί για συμμετοχή στον διαγωνισμό, για τα επόμενα 3 χρόνια από τη λήξη του διαγωνισμού, χωρίς να έχει απαιτήσεις ο δημιουργός-ιδιοκτήτης της. Θα είναι όμως και διαφήμιση για αυτόν η προβολή της από την WPO. Αν κατάλαβα καλά, για να ισχύει αυτό, θα πρέπει, οι διαγωνιζόμενοι, να μην έχουμε δημοσιεύσει τις φωτογραφίες μας οπουδήποτε αλλού; Καλά κατάλαβα;

  • #
    1

    – η επεξεργασία της εικόνας γίνεται δεκτή αρκεί να αναφέρεται στην περιγραφή της εικόνας που συμμετέχει

    Images can be manipulated, however the manipulation must be clearly outlined within the image description.

    – για τη κατηγορία των επαγγελματιών μπορούν να συμμετάσχουν όσες φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί μέσα στο 2014, αλλά μετά την ημερομηνία δημοσίευσης τους. πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι η εικόνα δημοσιεύεται για πρώτη φορά και δεν έχει ξανασυμμετάσχει στον διαγωνισμό της sony.

    In the Professional Competition only, images that have been commissioned or acquired to be published for the first time in 2014 can also be entered, but only after the published date. You must be able to prove that this is the first time the work has been published and you must also be able to prove that you have not entered the work previously into the Sony World Photography Awards. Please see point 2.1 of the competition rules for further details.

    τουλάχιστον αυτά καταλαβαίνουμε από τους όρους…
    μπορείς να επικοινωνήσεις και με τον WPO, θα σου απαντήσουν.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!