Αποκλείστηκε ακόμα ένας νικητής των Sony World Photography Awards


Αποκλείστηκε ακόμα ένας νικητής των Sony World Photography Awards

Έχοντας καλύψει πρώτοι από κοντά τα Sony World Photography Awards αμέσως αντιληφθήκαμε ότι κάτι έχει γίνει.
Το δελτίο τύπου (ακολουθεί) αναφέρει ότι ο δωδεκάχρονος Ινδονήσιος φωτογράφος Michael Theodric είναι ο νικητής της Κατηγορίας Νέων, στην υποκατηγορία Περιβάλλον.
Την ημέρα της ανακοίνωσης των νικητών στην κατηγορία Νέων (Youth) ο νικητής της κατηγορίας Περιβάλλον ήταν ο Turjoy Chowdhury, από Μπαγκλαντές.
Αμέσως ήρθαμε σε επικοινωνία μέσω email με τον WOP και θελήσαμε να μάθουμε λεπτομέρειες για την αλλαγή του νικητή. Η απάντηση μόλις μας ήρθε και αναφέρει ότι ο Turjoy Chowdhury αποκλείστηκε γιατί ήταν πάνω από 20 ετών.
Αυτός είναι ο δεύτερος νικητής (στους τρεις) στην κατηγορία Νέων που αποκλείεται λόγω παραβίασης του όρου περί ηλικίας, μετά τον Borhan Mardani από το Ιράν, ο οποίος αντικαταστάθηκε από την Anastasia Zhetvina, 19 ετών από την Ρωσία.

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου από την Sony:

Δωδεκάχρονος ερασιτέχνης φωτογράφος από την Ινδονησία κερδίζει στα βραβεία Sony World Photography Awards 2014

Ο δωδεκάχρονος Ινδονήσιος φωτογράφος Michael Theodric ανακοινώθηκε ως ο νικητής της Κατηγορίας Νέων, υποκατηγορία Περιβάλλον, των βραβείων Sony World Photography Awards 2014, ενός από τους κορυφαίους διαγωνισμούς φωτογραφίας, παγκοσμίως. Η Κατηγορία Νέων είναι ανοιχτή σε φωτογράφους από όλο τον κόσμο, κάτω των 20 ετών.

Το έργο αυτό ξεχώρισε μεταξύ 5.000 συμμετοχών, από όλο τον κόσμο. Η επιτυχία του Theodric είναι εκπληκτική, τόσο όσον αφορά στον αριθμό των φωτογράφων μεταξύ των οποίων επελέγη, όσο και στο γεγονός ότι ο ίδιος, ο Theodric, δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος, αλλά έχει απλά πάθος με τη φωτογραφία.

Ο Theodric, ο οποίος ζει στη Τάνγκερανγκ στην επαρχία του Μπάντεν στην Ινδονησία, κέρδισε στην κατηγορία Νέων, στην υποκατηγορία Περιβάλλον, με την φωτογραφία με τίτλο «Side of Sunda Kelapa», την οποία τράβηξε κοντά στο λιμάνι Σούντα Κελάπα, στην Τζακάρτα.

Μιλώντας για την επιτυχία του ο Theodric δήλωσε: «Όλοι οι φωτογράφοι ονειρεύονται να κερδίσουν ένα βραβείο σαν αυτό, και για μένα αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα!».

Για αυτό το βραβείο ο Theodric θα λάβει μια φωτογραφική μηχανή Sony a5000. Επιπλέον, η φωτογραφία του θα εκτεθεί στο Somerset House, στο Λονδίνο, μεταξύ 1 και 18 Μαΐου, και θα συμπεριληφθεί στον ετήσιο τόμο Sony World Photography Awards, έκδοση 2014.

Η φωτογραφία του Theodric θα διαγωνιστεί με τους νικητές των άλλων δυο επί μέρους κατηγοριών της Κατηγορίας Νέων για το συνολικό τίτλο του Νέου Φωτογράφου της Χρονιάς. Ο/Η νικητής/νικήτρια θα ανακοινωθεί στις 30 Απριλίου και θα μεταβεί στην τελετή με γκαλά των βραβείων Sony World Photography Awards στο Λονδίνο για να παραλάβει το βραβείο του/της.

Οι τρεις νικητές των κατηγοριών του Ανοιχτού διαγωνισμού είναι οι εξής:
Πολιτισμός – Anastasia Zhetvina, Ρωσία
Περιβάλλον – Michael Theodric, Ινδονησία
Πορτρέτα – Paulina Metzscher, Γερμανία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!