Sony World Photography Awards, ξεκίνησε η περίοδος υποβολής συμμετοχών


Sony World Photography Awards, ξεκίνησε η περίοδος υποβολής συμμετοχών

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και μέρος μπορούν να πάρουν όλων των επιπέδων φωτογράφοι, αφού ο διαγωνισμός έχει ειδικές κατηγορίες για ερασιτέχνες (10 στον αριθμό) και επαγγελματίες (15 στον αριθμό).
Μπορείτε να πάρετε μέρος μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Ο νικητής για την Ελλάδα θα ανακοινωθεί στις 18 Μαρτίου 2015.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του διαγωνισμού.

Τα βραβεία Sony World Photography Awards αναζητούν τον καλύτερο φωτογράφο της Ελλάδας

© Panayis Chrysovergis, 1η θέση, Ελληνικά Βραβεία, Βραβεία Sony World Photography Awards 2014

© Panayis Chrysovergis, 1η θέση, Ελληνικά Βραβεία, Βραβεία Sony World Photography Awards 2014

8 Οκτωβρίου 2014: Τα Βραβεία Sony World Photography Awards, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο, σε συνεργασία με τη Sony
Hellas, ξεκινούν σήμερα έναν διαγωνισμό για να ανακαλύψουν τον καλύτερο φωτογράφο της Ελλάδας.
Στα Ελληνικά Βραβεία μπορούν να συμμετέχουν Έλληνες φωτογράφοι όλων των ικανοτήτων. Οι συμμετοχές είναι δωρεάν και γίνονται μέσω του www.worldphoto.org, και
οι φωτογράφοι μπορούν να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε από τις δέκα κατηγορίες. Οι κριτές θα ανακαλύψουν και θα βραβεύσουν, μέσα από αυτές τις κατηγορίες, την καλύτερη φωτογραφία ενός Έλληνα φωτογράφου.
Αυτό το ειδικό βραβείο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε ερασιτέχνες φωτογράφους να εκθέσουν παγκοσμίως τη δουλειά τους και να απολαύσουν την αναγνώριση, στο πλευρό κορυφαίων φωτογράφων.
Ο νικητής των Ελληνικών Βραβείων θα ανακοινωθεί στις 18 Μαρτίου 2015 και θα λάβει φωτογραφικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony, ενώ δυο ακόμα φωτογράφοι θα λάβουν βραβεία για επιλαχόντες. Και οι τρεις φωτογράφοι θα εκθέσουν τη δουλειά τους, μαζί με επαγγελματίες φωτογράφους από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards Exhibition 2015, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 24 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου 2015 και θα παρουσιαστεί online στην ηλεκτρονική τοποθεσία www.worldphoto.org.
Κάθε χρόνο, τα Βραβεία Sony World Photography Awards επιβραβεύουν τους καλύτερους στη διεθνή σύγχρονη φωτογραφία. Στα βραβεία περιλαμβάνονται οι εξής κατηγορίες: 15 κατηγορίες για Επαγγελματίες φωτογράφους, 10 κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού (Open) για λάτρεις της φωτογραφίας, ο Διαγωνισμός Student Focus για σπουδαστές
φωτογράφους, ηλικίας 18-28 ετών, και η Κατηγορία Νέων για φωτογράφους ηλικίας κάτω των 20 ετών.
Ο νικητής των Ελληνικών Βραβείων θα επιλεγεί μεταξύ των Ελληνικών συμμετοχών του Ανοιχτού Διαγωνισμού στα Βραβεία Sony Word Photography Awards 2015.
Ο Ανοιχτός Διαγωνισμός περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες:
● Αρχιτεκτονική
● Τέχνες & Πολιτισμός
● Βελτιωμένη
● Σε χαμηλό φωτισμό
● Φύση & Άγρια ζωή
● Πανοραμικές
● Άνθρωποι
● Χαμόγελο
● Σε κλάσματα δευτερολέπτου
● Ταξίδια
Ο διαγωνισμός λήγει στις 5 Ιανουαρίου 2015. Οι συμμετοχές θα κριθούν πρώτα από την επιτροπή προ-επιλογής του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας. Η κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετέχει η Astrid Merget, Creative Director του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, θα καταλήξει σε έναν νικητή.
Ο Scott Gray, Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας σχολίασε:
«Τα Βραβεία Sony World Photography Awards εμπλέκουν και υποστηρίζουν ταλαντούχους φωτογράφους από ολόκληρο τον κόσμο. Για αυτόν το λόγο είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη Sony Hellas για να εντοπίσουμε Έλληνες φωτογράφους, που έχουν να επιδείξουν εξαιρετικές δουλειές και οι οποίοι ξεπερνάνε τα δημιουργικά τους όρια, ώστε να γίνουν γνωστοί παγκοσμίως και να προσφέρουν έμπνευση σε άλλους εκκολαπτόμενους Έλληνες φωτογράφους».
Ο Yann Salmon-Legagneur, επικεφαλής του Strategic Marketing, Digital Imaging, στη Sony Europe δήλωσε:
«Τα Εθνικά Βραβεία είναι ένα σπουδαίο όχημα για να αναγνωριστεί το ταλέντο ενός φωτογράφου σε τοπικό επίπεδο και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τα διαφορετικά στυλ που πηγάζουν από την κάθε χώρα. Θέλουμε να υποστηρίξουμε αυτά τα εθνικά ταλέντα και να τους παρέχουμε τις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές και τους καλύτερους φακούς, ώστε να επικεντρωθούν στη δημιουργικότητά τους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!