Souvenirs from Europe


Souvenirs from Europe

Καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται σε 14 χώρες της Ευρώπης (ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος) δημιούργησαν αντίστοιχα πόστερ. Σκοπός των δημιουργών είναι να παρουσιάσουν την έκθεση σε διάφορα σημεία της Ευρώπης. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Souvenirs from Europe

Το “Souvenirs from Europe”, μια πρωτοβουλία των φωτογράφων David-Alexandre Guéniot και της Patricia Almeida, ιδρυτών των Ghost editions, με έδρα τη Λισαβόνα, είναι μια έκθεση 14 φωτογραφιών, σε μορφή poster, από καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη, οι οποίοι συμμετέχουν δημιουργώντας, αποτυπώνοντας ένα πολιτικό souvenir – ένα «αντικείμενο διαμαρτυρίας» εμπνευσμένο από τη χώρα προέλευσής τους. Η δουλειά αυτή έχει ήδη εκτεθεί στη Λισαβόνα και θα παρουσιαστεί στην Αθήνα με την ευκαιρία της συνάντησης της φωτογραφικής ομάδας POC (Piece of Cake), της οποίας οι δύο φωτογράφοι είναι μέλη.

H ομάδα POC (Piece of Cake) απαρτίζεται από 20 νέους δημιουργούς από όλο τον κόσμο που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά πεδία έρευνας και πρακτικής, με κοινό παρονομαστή την αφοσίωσή τους στο φωτογραφικό μέσο. Χωρίς να εντάσσεται ξεκάθαρα σε κάποιο “δόγμα” ή να υιοθετεί μια τύπου “Magnum” ισχυρή ηθική, επιχειρεί τον επαναπροσδιορισμό της φωτογραφίας ντοκουμέντου, ακροβατώντας ανάμεσα στο φωτορεπορτάζ και τη σύγχρονη τέχνη και προτείνοντας νέους τρόπους προσέγγισης των προκλήσεων της εποχής της παγκοσμιοποίησης.

Στις 13 Μαΐου στις 20:00, η ομάδα POC θα παρουσιάσει τη δράση της στο Ινστιτούτο Goethe, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τη βραδιά των εγκαινίων του “Souvenirs from Europe” στο Ανάμεσα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της έκθεσης από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο project και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.

Συμμετέχουν:
Πέτρος Ευσταθιάδης (Ελλάδα), Galeria de Arte Ambulante (Πορτογαλία), Katarina Šević & Tehnica Schweiz (Ουγγαρία), Seba Kurtis (Ην.Βασίλειο), Marina Gadonneix & Guillame Onimus (Γαλλία), Léo Favier & Schroeter und Berger (Γερμανία), Kenneth O’ Halloran (Ιρλανδία), Παναγιώτης Μιχαήλ (Κύπρος), Eduardo Matos (Βέλγιο), Virginie Rebetez (Ελβετία), Janez Janša, Janez Janša, Janez Janša (Σλοβενία), Carlos Spottorno (Ισπανία), Andrej Ðerković (Βοσνία –Ερζεγοβίνη), Kirill Golovchenko (Ουκρανία)

Εγκαίνια: 14/05/2014, 20:00 – Ανάμεσα

Διάρκεια έκθεσης: 14 – 24 Μαΐου 2014

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή: 17:00-21:00, Σάββατο: 12:00 – 17:00

Είσοδος ελεύθερη

Σερβίων 8, Βοτανικός
10441, Αθήνα, 1ος όροφος
T: 210 5248731
E: info@anamesa.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!