Sphericam 2, η νέα επαγγελματική σφαιρική κάμερα 360 μοιρών στα 4Κ


Sphericam 2, η νέα επαγγελματική σφαιρική κάμερα 360 μοιρών στα 4Κ

Η Sphericam 2 είναι, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η πρώτη σφαιρική επαγγελματική κάμερα που καταγράφει videos με αισθητήρα 1/3” global shutter (εξαλείφει τις παραμορφώσεις, το rolling shutter και το jello εφέ), σε ανάλυση 4K στα 60fps, σε RAW μορφή (με δυνατότητα μετατροπής σε MP4/h.264).

Ιδανική για την παραγωγή videos που μπορούν να προβληθούν μέσω VR headsets, η Sphericam διαθέτει έξι κάμερες, οι οποίες καταγράφουν ταυτόχρονα τον κόσμο γύρω από τον χρήστη. Επιπλέον έχει έξι αισθητήρες που επιτρέπουν τον συγχρονισμό όλων των λήψεων στα 50 μικρο-δευτερόλεπτα, ενώ παράλληλα συγχρονίζεται και η ισορροπία λευκού και η έκθεση.

Ο χρήστης μπορεί να πάρει από την κάμερα τα videos του σε ανάλυση 4K και 60fps, σε ασυμπίεστη μορφή και να τα συνθέσει ή να καταγράψει άμεσα σφαιρικά videos σε ανάλυση 4K στα 30fps.

Η Sphericam 2 διαθέτει GPS, αισθητήρα κίνησης, πυξίδα και επιταχυνσιόμετρο και λειτουργεί με μπαταρία 2.600mAh, η οποία επιτρέπει αυτονομία 60-90 λεπτών (ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με εξωτερική μπαταρία μέσω USB).

Μπορεί να δεχτεί μέχρι 6 microSD κάρτες μνήμης με την χρήση ενός ειδικού αφαιρούμενου module, εκτοξεύοντας την χωρητικότητα της μέχρι τα 768GB “(85 λεπτά καταγραφής RAW video στα 12-bit).

To σώμα της Sphericam 2 είναι από αλουμίνιο και έχει διάμετρο 87 χιλιοστά (είναι λίγο μεγαλύτερη από ένα μπαλάκι του τέννις), ενώ ζυγίζει μόλις 500 γραμμάρια (μπορεί να προσαρμοστεί και σε drone).

Έχει υποδοχή για τριπόδι, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για Live Streaming, με bit rate στα 100ΜΒ/sec.

Μπορείτε να την προ-παραγγείλετε στην τιμή των 2.500 δολαρίων από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Sphericam 2

Sphericam 2

Sphericam 2

Sphericam 2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

360 360 Videography Sphericam 2
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!