Αυτό είναι το πρώτο εξώφυλλο του Sports Illustrated που έγινε με Smartphone


Αυτό είναι το πρώτο εξώφυλλο του Sports Illustrated που έγινε με Smartphone

To Sports Illustrated δημιούργησε το πρώτο του εξώφυλλο με μία φωτογραφία που τραβήχτηκε όχι από μηχανή αλλά από Smartphone.

Το δημοφιλές περιοδικό ανέθεσε στον φωτογράφο του, Michael J. LeBrecht II, να φωτογραφίσει τον πιο σέξι άντρα εν ζωή, τον πρώην αθλητή και ηθοποιό Dwayne ‘The Rock’ Johnson.

Λήψη με DSLR

Λήψη με την Canon EOS 5DS.

Στον φωτογράφο δόθηκε το Moto Z με το αξεσουάρ Hasselblad True Zoom.

Ο Michael δήλωσε στην ιστοσελίδα Petapixel: Αρχικά εξοικειώθηκα με τις ρυθμίσεις του menu και αμέσως μετά άρχισα τα τεστ. Στην αρχή φωτογράφισα με το υπάρχον φως και στη συνέχεια χρησιμοποίησα συνεχή φωτισμό και βρήκα τις εικόνες πολύ καλές. Ξέροντας ότι θα είχα περισσότερη δύναμη στο στούντιο, είχα την πεποίθηση ότι η ποιότητα της εικόνας θα ήταν στα επίπεδα που θέλω.

Ο φωτογράφος συνέχισε λέγοντας: Ήταν εύκολο να δουλέψω με το Moto Z Droid και το Hasselblad True Zoom. Η συσκευή ήταν άνετη στο χέρι και οι επαγγελματικές ρυθμίσεις στην οθόνη επέτρεψαν τον έλεγχο της έκθεσης. Το τηλέφωνο δούλεψε φανταστικά και γρήγορα. Ότι βλέπεις παίρνεις και μπορούσα να δω τι έχω τραβήξει στην οθόνη των 5.5″. Μετά από τη λήψη 12 εικόνων με το θέμα μου, αποφασίσαμε να κάνουμε μερικές ακόμα λήψεις για καλύτερες εκφράσεις. Στη τελευταία και 18η λήψη βγάλαμε τη φωτογραφία του εξώφυλλου.

Ο Michael κλείνοντας δήλωσε: Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να συγκρίνουμε τη κάμερα ενός smartphone με μία DLSR μηχανή, αλλά για καθημερινή χρήση και για φωτογράφους που θέλουν να αναπτύξουν τις φωτογραφικές γνώσεις τους, οι επαγγελματικές ρυθμίσεις του Moto Z επιτρέπουν την άμεση κατανόηση των ρυθμίσεων που βρίσκουμε σε μία DSLR.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!