Η Jonna Mendez, πρώην Chief of Disguise (αρχηγός μεταμφίεσης) στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, την γνωστή CIA, αποκαλύπτει τα φωτογραφικά μυστικά των κατασκόπων.
Από φωτογραφικά περιστέρια μέχρι μικροκάμερες, η CIA χρησιμοποιούσε ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς για να αποκομήσει στοιχεία από τους αντιπάλους των Η.Π.Α. και ειδικά κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, ενάντια στην Ε.Σ.Σ.Δ.
Κάμερες σε σουτιέν, στυλό και άλλα σημεία που μπορεί να μην μπορούσε να φανταστεί κάποιος ότι έχει μία κάμερα πάνω του.
Η Mendez τονίζει την σημασία της φωτογραφίας στην λήψη πληροφοριών.
Δες την εβδομαδιαία μας φωτογραφική εκπομπή Angle of View στο YouTube ή άκουσε την ως Podcast σε Spotify, Google ή Apple!
Πριν φύγετε δείτε
- Alexandroupolis Photo Week 2026: Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τη φωτογραφία για εννέα ημέρες
- Bigfoot: Φιλμ 60 ετών αποκαλύπτει πιθανή πρόβα πίσω από το θρυλικό βίντεο του 1967
- Η AI μπορεί να αλλάξει ακόμη και τις αναμνήσεις μας: Τι αποκάλυψε έρευνα για τις φωτογραφίες
- Ταινία 80 εκατ. δολαρίων γυρίστηκε με AI για 1,5 εκατ. – αλλά ποιος είναι ο πραγματικός λογαριασμός;
- 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 53 ελληνικές ταινίες, 19 πρεμιέρες και 9 συμμετοχές στα διεθνή διαγωνιστικά
- Λουκάς Βασιλικός: Έξι βαθμοί χωρίζουν τους ανθρώπους στη νέα φωτογραφική έκθεση της Αθήνας










