Star Wars: The Force Awakens, γυρίστηκε με film της Kodak


Star Wars: The Force Awakens, γυρίστηκε με film της Kodak

Ο σκηνοθέτης του Star Wars: The Force Awakens, J.J. Abrams, σε συνεργασία με τον διευθυντή φωτογραφίας Dan Mindel, γύρισαν την νέα ταινία σε film της Kodak των 65mm.

Ο CEO της Kodak, Jeff Clarke, δήλωσε ότι και το επόμενο επεισόδιο των Star Wars και οι δημιουργοί του (o σκηνοθέτης Rian Johnson και o διευθυντής φωτογραφίας Steve Yedlin) σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν film της Kodak.

Την χρονιά που μας φεύγει περίπου 90 ταινίες, μεγάλων studio και ανεξάρτητες παραγωγές, χρησιμοποίησαν κινηματογραφικό film, κάτι που δίνει ώθηση και στην Kodak, η οποία από τις ετήσιες ζημιές των 100 εκατομμυρίων τον χρόνο αναμένει να ξαναπαρουσιάσει κέρδη μέσα στο 2016.

Και όλα αυτά ενώ η Kodak είχε φτάσει να έχει απώλειες της τάξεως του 96% και σχεδίαζε να σταματήσει την παραγωγή film, με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως οι Quentin Tarantino, Judd Apatow, Colin Trevorrow, Christopher Nolan και J.J. Abrams και ο Martin Scorsese να παίρνουν θέση για να την βοηθήσουν να παραμείνει στον χώρο και να συνεχίσει την παραγωγή κινηματογραφικού film.

Ανάμεσα στις ταινίες που περιμένουμε να βγουν το 2016 και οι οποίες γυρίστηκαν με film είναι οι: Batman v. Superman: Dawn of Justice του Zack Snyder, Hail, Caesar! των αδερφών Coen, Suicide Squad του David Ayer, La La Land του Damien Chazelle, The Magnificent Seven του Antoine Fuqua.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

HollywoodReporter
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!