Κλεμμένη φωτογραφία κερδίζει διαγωνισμό της Samsung


Κλεμμένη φωτογραφία κερδίζει διαγωνισμό της Samsung

Και όταν μάλιστα ο “κλέφτης” έχει το θράσος να συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνισμό με τη κλεμμένη φωτογραφία, φτάνουμε στα όρια του εγκεφαλικού.
Από ότι φαίνεται η Samsung, την “πάτησε” άσχημα όταν διάλεξε ως νικητή της κατηγορίας #MyCommute, του διαγωνισμού #LiveInTheMoment στο Instagram, την φωτογραφία που βλέπετε στην αρχή του άρθρου. Ο χρήστης bogdhan με αυτή τη φωτογραφία κέρδισε μία Samsung NX300, όπως όμως αποδείχτηκε η φωτογραφία που έστειλε στον διαγωνισμό της Samsung ήταν κλεμμένη. Ο “κλέφτης”, έκλεψε τη φωτογραφία από τον Hengki Koentjoro, την έκανε ένα απλό flip και πέρασε ένα φίλτρο.
Όταν μάλιστα εκατοντάδες κόσμου κριτίκαρε την κίνηση του, αναγκάστηκε να σβήσει τον λογαριασμό του στο facebook και απάντησε ως εξής:
“I suggest you all nicely to stop harrassing me with such comments and mind your own bussiness. I read the rules before I participate and I’m very aware that it was respected. So stop being some guy kissass’ers in order for him to claim a prize that he dosen;t deserve.”
(Σας παρακαλώ να σταματήσετε να με παρενοχλείτε και να κοιτάτε την δουλειά σας. Διάβασα τους κανόνες πριν συμμετάσχω και νομίζω ότι τους σεβάστηκα. Σταματήστε να είστε οι γλείφτες κάποιου ανθρώπου έτσι ώστε να διεκδικήσει εκείνος ένα βραβείο που δεν αξίζει)!!!!
Πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Η Samsung από την δική της μεριά κατέβασε την φωτογραφία από όλους τους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων που διατηρεί και απέκλεισε τον “κλέφτη”. Επίσης έστειλε ένα προσωπικό μήνυμα στον Hengki Koentjoro, του οποίου η φωτογραφία κλάπηκε:
“Thank you for alerting us in regard to this issue. We take copyright infringement very seriously and it is very unfortunate that present case has taken place. We have disqualified the applicant of this picture and he is no longer the winner of the contest neither will he receive the prize. Further we have taken down the winner announcement posts from all our channels.”
(Σας ευχαριστούμε που μας ενημερώσατε για αυτό το θέμα. Λαμβάνουμε υπόψη τις παραβιάσεις των πνευματικών δικαιωμάτων πολύ σοβαρά και είναι πολύ λυπηρό που έγινε κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αποκλείσαμε τον συμμετέχοντα και δεν είναι πλέον ο νικητής του διαγωνισμού, ούτε θα λάβει το βραβείο. Επιπλέον κατεβάσαμε την ανακοίνωση του νικητή από όλα τα κανάλια μας).
Πως θα αντιδρούσατε εσείς σε κάτι τέτοιο;

Stolen photo Samsung

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

fstoppers
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!