Η ιστορία της σχεδίασης και ανάπτυξης της νέας Canon Powershot G1 X Mark II


Η ιστορία της σχεδίασης και ανάπτυξης της νέας  Canon Powershot G1 X Mark II

Σε ένα pdf αρχείο η Canon μας παρουσιάζει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της νέας Canon Powershot G1 X Mark II.

Υπεύθυνος ανάπτυξης είναι ο Kanji Tsuji και υπεύθυνος σχεδιασμού ο Akiyosho Ishii. Η Canon έλαβε υπόψη της τις προτάσεις των φωτογράφων και χρηστών, περισσότερες από τις οποίες είχαν να κάνουν με τις macro δυνατότητες, με αποτέλεσμα η ελάχιστη απόσταση εστίασης να μειωθεί από 20 εκατοστά στα 5 εκατοστά. Επίσης η ταχύτητα της εστίασης βελτιώθηκε κατά 2 φορές.
Το οπτικό οφθαλμοσκόπιο εγκαταλείφθηκε για να αυξηθεί η ικανοποίηση των χρηστών με την προσθήκη (προαιρετικού) ηλεκτρονικού οφθαλμοσκοπίου (EVF) και να εξαλειφθούν τα προβλήματα της παράλλαξης και του βινιεταρίσματος του οπτικού πεδίου. Μάλιστα σε συνδυασμό με τα δύο δαχτυλίδια ρυθμίσεων στον φακό η Canon υπόσχεται καλύτερη εργονομία και πιο εύκολη ρύθμιση της μηχανής.
Πολλά από τα μέρη του φακού κατασκευάζονται στην Utsunomiya, το τμήμα οπτικών της εταιρείας για τις DSLR. Ο φακός της νέας Canon Powershot G1 X Mark II αποτελείται από 11 group με 14 οπτικά στοιχεία, τα περισσότερα σε compact μηχανή της Canon (ανάμεσα τους έχουμε και 3 ασφαιρικά στοιχεία).
Η Canon Powershot G1 X Mark II πετυχαίνει εξαιρετικό bokeh (θόλωμα φόντου), με τη βοήθεια του διαφράγματος του φακού των 9 λεπίδων.
Ο νέος επεξεργαστής Digic 6 δίνει 2.4x φορές πιο γρήγορη ταχύτητα λήψης και επιτρέπει την επεξεργασία 9x περισσότερων δεδομένων (σε σχέση με τον Digic 5). Επιπλέον το ISO στα 1600 έχει συγκριτικά τον ίδιο ψηφιακό θόρυβο με το ISO 400 του Digic 5. Επίσης είναι δυνατή η λήψη εικόνων 3:2 ή 4:3 στην ίδια εστιακή απόσταση.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στοιχεία για τη νέα Canon Powershot G1 X Mark II στην brochure “Story of the PowerShot G1 X Mark II Development”, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!