Το Instagram επιτρέπει το “ανέβασμα” φωτογραφιών σε μη τετράγωνο φορμά


Το Instagram επιτρέπει το “ανέβασμα” φωτογραφιών σε μη τετράγωνο φορμά

Για όσους έχουν χρησιμοποιήσει το Instagram είναι γνωστό ότι κάθε φωτογραφία ή video, πριν ανέβει πρέπει να “κοπεί” σε τετράγωνο φορμά.

Αυτό λοιπόν αλλάζει με την αναβάθμιση της δημοφιλούς εφαρμογής στην έκδοση 7.5 για Android και iOS.

Πλέον το Instagram επιτρέπει το ανέβασμα φωτογραφιών σε landscape ή portrait φορμά και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το φορμά που θέλει από το αντίστοιχο εικονίδιο.

Το νέο χαρακτηριστικό του Instagram θα επιτρέπει σε όσους θέλουν να ανεβάζουν φωτογραφίες και videos χωρίς να χρειαστεί να κόβουν κάτι από το θέμα τους, κάτι που ειδικά στο video έπρεπε να γίνει.

Για να χρησιμοποιήσετε το νέο στοιχείο του Instagram ακολουθήστε τις οδηγίες (όπως περιγράφεται στην βοήθεια του Instagram):
Πώς μπορώ να ανεβάσω μια φωτογραφία με κατακόρυφο ή οριζόντιο προσανατολισμό;

Μόλις επιλέξετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του κινητού ή του tablet σας, μπορείτε να επιλέξετε να την κοινοποιήσετε σε οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό αντί για τετράγωνο σχήμα:

Πατήστε για να αλλάξετε το σχήμα της φωτογραφίας από τετράγωνο σε κατακόρυφο ή οριζόντιο προσανατολισμό.
Πατήστε την οθόνη για να μετακινήσετε τη φωτογραφία και να την προσαρμόσετε στο πλαίσιο. Χρησιμοποιήστε το πλέγμα για να τοποθετήσετε τη φωτογραφία στο πλαίσιο.
Πατήστε Επόμενο για να εφαρμόσετε εφέ ή ένα φίλτρο.
Μόλις κοινοποιήσετε τη φωτογραφία ή το βίντεο, θα εμφανίζονται σε οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό στη Ροή ενημερώσεων. Μπορείτε να κοινοποιήσετε φωτογραφίες και βίντεο με αναλογία διαστάσεων μεταξύ 1,91:1 και 4:5.

Σημείωση: Σε προβολή πλέγματος στο προφίλ σας, οι φωτογραφίες που κοινοποιούνται σε οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό θα εμφανίζονται τετράγωνες με κεντραρισμένη περικοπή.

Θα βρείτε την νέα έκδοση του Instagram για Android εδώ και για iOS εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Instagram

Πηγή:

Instagram
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!