Ο Τάσος Ανέστης είναι ο νικητής του Ελληνικού Εθνικού Βραβείου των SWPA 2016


Ο Τάσος Ανέστης είναι ο νικητής του Ελληνικού Εθνικού Βραβείου των SWPA 2016

Μεγάλος νικητής για την Ελλάδα είναι ο φωτογράφος Τάσος Ανέστης, ο οποίος το 2015 αναδείχτηκε Φωτογράφος της Χρονιάς στα ΙΡΑ 2015, ενώ διακρίθηκε και σε δύο ακόμα διεθνείς διαγωνισμούς, τα Monochrome Awards 2015 και PX3 2015, αποδεικνύοντας την ποιότητα του ως φωτογράφος καθώς και ότι αξίζει κάποιος να παρακολουθεί την πορεία του στενά.

Η φωτογραφία του Τάσου που ξεχώρισε είναι ένα υπέροχο τοπίο της Ισλανδίας. Σύμφωνα με ότι μας είπε ο Τάσος η λήψη έγινε βράδυ κατά την διάρκεια μιας απίστευτης καταιγίδας, για αυτό και του πήρε πολλές ώρες μέχρι να πετύχει την εικόνα που ήθελε. Για την λήψη της χρησιμοποίησε μία Canon EOS 5D III και τον φακό 16-35mm f/4L IS και τα στοιχεία λήψης είναι f/8, 1/60 και ISO 320.

Η νικητήρια φωτογραφία θα εκτεθεί στο Somerset House, στο Λονδίνο, μεταξύ 22 Απριλίου και 8 Μαΐου.

Επιπλέον στις 29 Μαρτίου θα ανακοινωθούν οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων, ενώ στις 21 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι Φωτογράφοι της Χρονιάς στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό, στην κατηγορία Student και στην Κατηγορία Νέων καθώς και οι νικητές στην Κατηγορία Επαγγελματιών.

Ανακοινώθηκε ο νικητής του Ελληνικού Εθνικού Βραβείου στο πλαίσιο των Sony World Photography Awards 2016 – του μεγαλύτερου φωτογραφικού διαγωνισμού παγκοσμίως

17 Μαρτίου 2016: Ο Έλληνας φωτογράφος Τάσος Ανέστης αναδείχθηκε νικητής του Ελληνικού Εθνικού Βραβείου, στο πλαίσιο των Sony World Photography Awards 2016, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας, παγκοσμίως.

Η νικήτρια φωτογραφία του κ. Ανέστη με τίτλο «Vesturhorn, Iceland» επελέγη ως η μία και μοναδική, καλύτερη φωτογραφία Έλληνα φωτογράφου, η οποία υποβλήθηκε σε οποιαδήποτε από τις δέκα κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Ο Τάσος Ανέστης, γενικός διευθυντής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών με καταγωγή από τη Λιβαδειά, ο οποίος σήμερα κατοικεί στην Αθήνα, έχει κερδίσει μια Sony ILCE-7M2K. Επιπλέον, η νικήτρια φωτογραφία θα είναι μέρος της Έκθεσης Sony World Photography Awards 2016 που θα διεξαχθεί στο Somerset House, στο Λονδίνο από 22 Απριλίου έως 8 Μαΐου και θα δημοσιευθεί στο ετήσιο βιβλίο των Sony World Photography Awards. Η έκθεση θα περιλαμβάνει, επίσης, τις νικητήριες και επιλαχούσες φωτογραφίες του Επαγγελματικού, Ανοιχτού και διαγωνισμού Νέων, παράλληλα με την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση του καλλιτεχνικού ντουέτου των φωτογράφων Rongrong & inri (Κίνα/ Ιαπωνία), οι οποίοι έλαβαν το βραβείο της Εξαιρετικής Συμβολής στην Φωτογραφία.

Η νικήτρια εικόνα, «Vesturhorn, Iceland», είναι μια εκπληκτική λήψη της φύσης που αντικατοπτρίζει την δραματική και βγαλμένη από παραμύθι φύση του νησιού.

Μιλώντας για τη νικητήρια φωτογραφία του, ο κος Ανέστης σχολιάζει: «Η λήψη αυτής της φωτογραφίας του Vesturhorn στην Ισλανδία έγινε το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια μιας πολύ δυνατής καταιγίδας. Για πολλές ώρες προσπαθούσα να το συλλάβω αυτό, κάτι σχεδόν αδύνατο λόγω της βροχής και της άμμου στο φακό μου, αλλά στο τέλος μετά από εκατοντάδες απόπειρες πήρα τελικά το σωστό πλάνο.»
Ο κος Ανέστης συνεχίζει: «Είναι μεγάλη τιμή να λάβω αυτό το βραβείο ανάμεσα σε τόσους πολλούς άλλους ταλαντούχους φωτογράφους, και είμαι ευγνώμων για αυτήν την αναγνωρισμένου κύρους διάκριση. Πάνω από όλα είμαι πολύ χαρούμενος καθώς πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσω τη δουλειά μου σε περισσότερους ανθρώπους.»

Οι φιναλίστ για τα Ελληνικά Βραβεία ήταν οι εξής:
2η θέση – Νίκος Κοντοσταυλάκης

Nick_Kontostavlakis 2nd-place National Awards 2016 Sony World Photography Awards

Nick Kontostavlakis 2nd-place National Awards 2016 Sony World Photography Awards

3η θέση – Γιώργος Διγαλάκης

George Digalakis 3rd place National Awards 2016 Sony World Photography Awards

George Digalakis 3rd place National Awards 2016 Sony World Photography Awards

Το πρόγραμμα των Εθνικών Βραβείων τιμά και επιβραβεύει την μια και μοναδική καλύτερη φωτογραφία ενός φωτογράφου ανά χώρα. Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν 60 χώρες ανά τον κόσμο, από την Αργεντινή μέχρι την Αυστραλία. Μπορούν να λάβουν μέρος φωτογράφοι όλων των δυνατοτήτων.

Για να δείτε τους νικητές και των 60 Εθνικών Βραβείων που ανακοινώθηκαν, μεταβείτε στο www.worldphoto.org

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!