Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Taylor Wessing Portrait Prize 2013


Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Taylor Wessing Portrait Prize 2013

Ο Murphy τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στον ιππόδρομο του Kempton Park στα πλαίσια της δουλειάς του “The Original Extreme Sport campaign” για το Αγγλικό Channel 4, η οποία περιελάμβανε πορτραίτα αναβατών (τζόκεϊ). Η λήψη έγινε με μια Horseman 45 HD (μηχανή μεγάλου φορμά) με ISO 160 και f 5,6. Ο φωτογράφος αποφάσισε να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη φωτογραφία θέλοντας να δείξει μέσα από το βλέμμα της Katie Walsh το συνδυασμό θηλυκότητας και πνευματικής δύναμης που διαθέτει ώστε να μπορεί να συναγωνίζεται με τους καλύτερους αναβάτες στους τόσο απαιτητικούς ιππικούς αγώνες. Ο συγκεκριμένος φωτογράφος έχει βρεθεί στους φιναλίστ του διαγωνισμού 6 φορές από το 2006 έως το 2012, ενώ πέρσι κατέκτησε την τρίτη θέση. Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του, εδώ.

Τα βραβεία διοργανώνονται από την National Portrait Gallery από το 2003, ενώ πήραν το σημερινό τους όνομα το 2008 οπότε και ανέλαβε τη χορηγία τους το δικηγορικό γραφείο Taylor Wessing. Φέτος στο διαγωνισμό συμμετείχαν 2.435 φωτογράφοι από όλο τον κόσμο, με συνολικά 5.410 φωτογραφίες. Οι κριτές κατέληξαν σε μόλις 60 φωτογραφίες οι οποίες θα εκτεθούν στην National Portrait Gallery στο Λονδίνο, από τις 14 Νοεμβρίου 2013 έως και τις 9 Φεβρουαρίου 2014.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που κατέκτησαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις.

“Katie Walsh” από τον Spencer Murphy

taylor wessing 1 mesa

“Kumbh Mela Pilgrim Mamta Dubey and infant” από τον Giles Price

taylor wessing 2

“Kofi Annan” από τον Anoush Abrar

taylor wessing 3 Kofi

“The twins” από την Dorothee Deiss

taylor wessing 4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Taylor Wessing
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!