O νέος αντάπτορας της Techart δίνει AF στους manual φακούς της Leica που βάζουμε σε Sony μηχανές


O νέος αντάπτορας της Techart δίνει AF στους manual φακούς της Leica που βάζουμε σε Sony μηχανές

H κινεζική Techart υποστηρίζει ότι ο νέος αντάπτορας δίνει την δυνατότητα στους manual φακούς Leica M (αλλά και σε φακούς Leica R και Contax/Yashica) να εστιάζουν αυτόματα πάνω στις Sony A7 II και Sony A7R II, μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο (υποστηρίζει λειτουργία μονής ή συνεχούς εστίασης).

Ο αντάπτορας χρησιμοποιεί τεχνολογία z-shift, η οποία στην ουσία σπρώχνει ή να τραβάει τον φακό πιο μακριά ή πιο κοντά από τον αισθητήρα της μηχανής (η διαδρομή πιάνει τα 4.5 χιλιοστά), με τον αντάπτορα να αναγνωρίζει πότε το θέμα είναι εστιασμένο και να ειδοποιεί την μηχανή.

Επιπλέον σε κάποια εστιακά μήκη ο αντάπτορας καταφέρνει να μειώσει την ελάχιστη απόσταση εστίασης, με αποτέλεσμα ο φωτογράφος να μπορεί να πλησιάζει πιο κοντά στο θέμα του

Σε φακούς με εστιακό μήκος 50mm ή πιο ευρυγώνιο είναι αναγκαία η ρύθμιση του δαχτυλιδιού εστίασης στο άπειρο. Όταν χρησιμοποιούνται φακοί με μεγαλύτερο εστιακό μήκος (από τα 50mm) ο φωτογράφος θα πρέπει αρχικά να βοηθήσει την εστίαση χρησιμοποιώντας το δαχτυλίδι εστίασης και στην συνέχεια ο αντάπτορας θα αναλάβει να εστιάσει ακριβώς.

Ο αντάπτορας λειτουργεί με τις Sony A7 II και A7R II και όσες Sony υποστηρίζουν την εστίαση με ανίχνευση φάσης.

Η αυτόματη εστίαση στη λήψη video δεν υποστηρίζεται.

Ο νέος αντάπτορας της Techart ζυγίζει μόλις 133 γραμμάρια και μπορεί να δεχτεί φακούς μέχρι 700 γραμμάρια, ενώ έχει και ενσωματωμένο bluetooth, επιτρέποντας την σύνδεση με smartphones μέσω ειδικής εφαρμογής, για την αποθήκευση πληροφοριών για 10 διαφορετικούς φακούς, ώστε ο αντάπτορας να επικοινωνεί με την μηχανή και να δίνει την δυνατότητα ενεργοποίησης του σταθεροποιητή 5 αξόνων.

Η Techart θα διαθέτει τον νέο αντάπτορα στην τιμή των 350 δολαρίων από την ιστοσελίδα της.

Techart-2

Techart-1

Techart-4

Techart-3

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και εικόνες – δείγματα στην Techart.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Techart
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Παλιά ιδέα από την εποχή contax ax την θυμάμαι. Στα τελευταία slr μοντέλα της το είχε υιοθετήσει καθώς δεν είχε AF φακούς αν και αυτή μετακινούσε τον “sensor” (δλδ το φιλμ) όχι το φακό και τον έκανε και μακρο ως ενα βαθμό. Είναι απορίας άξιο που άργησαν και τόσο να το σκεφτούν και να τον βγαλουν. Μεταξύ μας την sony τέτοιες προτάσεις την κάνουν να πουλάει σαν ζεστό ψωμί. Το έχει πάρει μονοπώλιο το θέμα παλιοί φακοί σε νέο σώμα.

    Μου φαίνεται θα πάρω και εγώ μία α7.. Με τρώει..

  • #
    1

    Απλό, αλλά ευφυέστατο! Το τελευταίο καιρό οι Κινέζοι μας εκπλήσσουν ευχάριστα!
    Όσο για τις Sony A7 II και Sony A7R II, με τέτοια εξαιρετικά σώματα, τόσους εξαιρετικούς φακούς, παρελκόμενα και τόσους προσαρμογείς για παλιά και θαυμάσια οπτικά από όλες σχεδόν τις εταιρείες είναι επένδυση!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!