Λογισμικό μπορεί να αλλάξει σε μία φωτογραφία την ώρα, τον καιρό, την εποχή, την ράτσα ζώων και το πρόσωπο ενός ανθρώπου


Λογισμικό μπορεί να αλλάξει σε μία φωτογραφία την ώρα, τον καιρό, την εποχή, την ράτσα ζώων και το πρόσωπο ενός ανθρώπου

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και της τεχνολογίας στη φωτογραφία και το imaging φαίνεται ότι θα φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο μας στο μέλλον.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει πολλά project και πολλούς αλγόριθμους που κάνουν πολλά πράγματα σε μία φωτογραφία και το σίγουρο είναι ότι ίσως δεν μπορούμε να φανταστούμε το τι θα δούμε ακόμα.

Πάρτε για παράδειγμα την νέα τεχνολογία που δημιούργησαν τεχνικοί της NVIDIA και την οποία παρουσιάζουν στην εργασία Unsupervised Image-to-Image Translation Networks.

Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για την αλλαγή της εποχής σε μία εικόνα (χειμώνα σε καλοκαίρι), την αλλαγή των καιρικών συνθηκών (από μία εικόνα με ήλιο σε μία βροχερή εικόνα), ή την μετατροπή μίας εικόνας που έχει γίνει ημέρα σε νύχτα. Επιπλέον χρησιμοποιήθηκε για την αλλαγή της ράτσας ζώων (σκύλος, αιλουροειδή) και την αλλαγή των χαρακτηριστικών στο πρόσωπο ανθρώπων (χρώμα μαλλιών, προσθήκη γυαλιών, αλλαγή έκφρασης), από ότι βλέπετε με αρκετά ρεαλιστικά αποτελέσματα.

Δείτε στα παρακάτω video πόσο ρεαλιστικά λειτουργεί η νέα τεχνολογία.

To μόνο σίγουρα είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μας επιφυλλάσει το μέλλον στην τεχνολογία της εικόνας.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Technology

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!