Τηλεσκόπιο αποτελούμενο από πολλαπλούς φακούς Canon; Και όμως, γίνεται!


Τηλεσκόπιο αποτελούμενο από πολλαπλούς φακούς Canon; Και όμως, γίνεται!

Η Canon συνεργάστηκε με ένα αυστραλιανό πανεπιστήμιο για τη δημιουργία ενός τηλεσκοπίου που έχει πάνω του 10 φακούς Canon EF 400mm f/2,8 L IS II.

Αντί για κάτοπτρα ή αστρονομικούς φακούς, το τηλεσκόπιο Huntsman όπως το ονόμασαν, χρησιμοποιεί μια συστοιχία φωτογραφικών φακών για να παρατηρεί τον ουρανό από το νότιο ημισφαίριο. Το τηλεσκόπιο που κατασκευάστηκε από το Macquarie Unversity με την υποστήριξη της Canon, θα χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση και τη μελέτη εξαιρετικά αμυδρών γαλαξιών και αστρονομικών αντικειμένων από την Αυστραλία. Το τηλεσκόπιο Huntsman είναι εμπνευσμένο από το τεράστιο τηλεσκόπιο Dragonfly Telephoto Array το οποίο αποτελείται από 24 τηλεφακούς Canon 400mm και έχει έδρα στις Η.Π.Α.

Στο συγκεκριμένο πρότζεκτ χρησιμοποίησαν τη δεύτερη γενιά του Canon τηλεφακού λόγω των ιδιοτήτων του φακού να καταπολεμά τις αντανακλάσεις, χάρη στις ειδικές επιστρώσεις της Canon που διαθέτει. Κάθε φακός της συστοιχίας είναι εξοπλισμένος με έναν μονολιθικό ανιχνευτή πεδίου που καλύπτει 6 τετραγωνικές μοίρες. Επειδή διαθέτει πολλαπλούς φακούς, το Huntsman είναι σε θέση να επιτύχει εξαιρετικά ακριβή αποτύπωση του νυχτερινού ουρανού και να παράγει καθαρά αποτελέσματα.

Το τηλεσκόπιο βρίσκεται στο παρατηρητήριο του Siding Spring της Νέας Νότιας Ουαλίας, από όπου θα πραγματοποιήσει έρευνες στον νότιο ουρανό για να παρέχει στους ερευνητές δεδομένα σχετικά με τον σχηματισμό και την εξέλιξη των γαλαξιών, το πώς αναπτύσσονται, πώς εμπλέκονται με δομές που τους περιβάλλουν, και τι συμβαίνει όταν οι γαλαξίες συγκρούονται.

Το παρατηρητήριο του Siding Spring της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου βρίσκεται το Huntsman telescope.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο γαλαξίας της Ανδρομέδας θα συγκρουστεί με τον δικό μας γαλαξία σε 4.5 δισεκατομμύρια έτη. Οι δημιουργοί του Huntsman telescope, πιστεύουν ότι το πρότζεκτ αυτό μπορεί να δώσει πληροφορίες και να βοηθήσει στην κατανόηση του φαινομένου αυτού.

Το νεφέλωμα του Ωρίωνα μέσω του τηλεσκοπίου Huntsman.

Ο Lee Spitler, επικεφαλής ερευνητής του τηλεσκοπίου Huntsman αναφέρει:

Το τηλεσκόπιο Huntsman πρωτοπορεί στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το νότιο ουρανό μας, τραβώντας εικόνες από τις πιο αμυδρές δομές γαλαξιών, κάτι που τα συμβατικά τηλεσκόπια απλά δεν μπορούν να κάνουν. Η ικανότητα να παρατηρούμε τα υπολείμματα των γαλαξιών που συγκρούονται μεταξύ τους, και να ψάχνουμε για τους πιο αμυδρούς και μικρότερους γαλαξίες στο σύμπαν, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την πιθανή μοίρα του γαλαξία μας στο μακρινό μέλλον.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!