Εσύ μπορείς να καταλάβεις αν αυτές οι 10 εικόνες έχουν τροποποιηθεί;


Εσύ μπορείς να καταλάβεις αν αυτές οι 10 εικόνες έχουν τροποποιηθεί;

Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Warwick της Αγγλίας προσπαθεί να καταγράψει αν μπορούμε να καταλάβουμε τις φωτογραφίες που έχουν δεχτεί τροποποίηση.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες καλούνται να δουν 10 φωτογραφίες και να απαντήσουν στην ερώτηση αν έχουν δεχτεί τροποποίηση ή όχι. Μάλιστα η έρευνα ζητάει από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν πόσο σίγουροι είναι για την απάντηση τους και να υποδείξουν που έχει γίνει η τροποποίηση.

Μέχρι στιγμή τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι συμμετέχοντες κατάφεραν να αναγνωρίσουν μόνο το 58% των εικόνων που δεν έχουν τροποποιηθεί, ενώ μόνο το 65% των φωτογραφιών που έχουν τροποποιηθεί αναγνωρίστηκαν επιτυχώς.

Στην έρευνα της Sophie Nightingale του τμήματος ψυχολογίας συμμετείχαν 659 άτομα, ηλικίας από 13 μέχρι 70 και το συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περιορισμένη αντίληψη στο να αντιληφθούν μία τροποποιημένη φωτογραφία, όσο αφορά φωτογραφίες που δείχνουν καθημερινά θέματα.

Μπορείτε και εσείς να κάνετε το τεστ και να δείτε πόσο καλά θα τα πάτε, πατήστε εδώ. Προσωπικά πέτυχα σκορ 80%, χάνοντας δύο εικόνες. Γράψτε στα σχόλια σας ποιο είναι το σκορ σας!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Warwick
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Έπιασα 70%…Για ερασιτέχνης καλά…Δεν κατάλαβα βέβαια πού ήταν η επεξεργασία σε δυο από αυτές…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!