Tether Tools: Ζήτησε συγγνώμη από φωτογράφο για χρήση εικόνας χωρίς την άδεια του


Tether Tools: Ζήτησε συγγνώμη από φωτογράφο για χρήση εικόνας χωρίς την άδεια του

Ουκ ολίγες φορές έχουμε διαβάσει για γεγονότα περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ξέρουμε ότι η χρήση φωτογραφίας χωρίς την έγκριση του δημιουργού της είναι παράνομη.

Σε κάτι αντίστοιχο βρέθηκε η εταιρεία Tether Tools καθώς την ημέρα των Ευχαριστιών αντιλήφθηκε μέσω τρίτου πως είχε δημοσιευμένη φωτογραφία πελάτη της χωρίς την άδεια του.

Η Tether Tools ενώ βρίσκονταν σε επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της το 2016 συμπεριέλαβε στο προσχέδιο φωτογραφίες πελατών της, οι οποίες απεικόνιζαν την χρήση των προϊόντων της (backstage φωτογραφίες). Όταν δημοσιεύτηκε η τελική μορφή της ιστοσελίδας της εταιρείας στο internet μία από αυτές τις φωτογραφίες παρέμεινε σε μία από τις συνολικά 14.000 σελίδες, χωρίς όμως την συγκατάθεση του φωτογράφου που την έβγαλε.

Το όλο περιστατικό δεν άφησε αδιάφορο τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Josh Simons, καθώς ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, αναρτώντας επιστολή στην ιστοσελίδα της εταιρείας (και κοινοποιώντας σε Facebook, Twitter, Instagram).

“Αφαιρέσαμε αμέσως την εικόνα μόλις υπέπεσαι στην αντίληψη μας και επικοινωνίσαμε με το φωτογράφο για να ζητήσουμε συγγνώμη.
Εκτιμούμε και σεβόμαστε το εργο των επαγγελματιών φωτογράφων και αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι να προστατεύσουμε τις εικόνες σε μια τόσο συνεχώς αυξανόμενη ψηφιακή εποχή. Έχουμε συνεργαστεί με πολλούς από εσάς όλα αυτά τα χρόνια. Η ακεραιότητα και ο σεβασμός αποτελούν τον πηρύνα για οτιδήποτε κάνουμε.
Αυτό το περιστατικό δημιουργήθηκε εν αγνοία μας. Η φωτογραφία δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ ούτε για διαφημιστικές καμπάνιες ούτε για προώθηση προϊόντων μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι μια εικόνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιοδήποτε χωρίς άδεια από το δημιουργό, ακόμη και εν αγνοία αυτού που τη χρησιμοποιεί.

Ποια είναι η γνώμη σας για το περιστατικό;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Stolen images Thether Tools

Πηγή:

Thether Tools
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!