Παρουσιάστηκε το Ημερολόγιο της Pirelli για το 2016


Παρουσιάστηκε το Ημερολόγιο της Pirelli για το 2016

Για πολλά χρόνια το Ημερολόγιο της Pirelli ήταν ένα αντικείμενο που πολλοί άντρες ήθελαν στο δωμάτιο τους, καθώς περιείχε γυμνές καλλονές σε σέξι, προκλητικές πόζες.

Φαίνεται όμως ότι η Pirelli αποφάσισε σιγά σιγά να κάνει στροφή στο ύφος των φωτογραφιών που περιέχει, κάτι που ξεκίνησε με την ανάθεση της φωτογράφισης του Ημερολογίου στον Steve McCurry, το 2013.

Το 2015 με φωτογράφο τον Steven Meisel το ημερολόγιο της Pirelli επέστρεψε στο γνωστό του ύφος, το οποίο όμως δεν ακολουθήθηκε για το 2016.

Και αυτό γιατί φέτος φωτογράφος είναι η σπουδαία Annie Leibovitz, η οποία ανέλαβε να φωτογραφίσει σημαντικές γυναίκες, όπως οι Serena Williams, Yoko Ono και Patti Smith.

pirelli-2
Natalia Vodianova, Serena Williams και Patti Smith

Είχαμε πάρει μία πρόγευση από το ύφος του φετινού ημερολογίου και τώρα μπορούμε να δούμε τις πρώτες φωτογραφίες μετά και την παρουσιάση που έγινε στις 30 Νοεμβρίου.

pirelli
Amy Schumer, Fran Lebowitz και Tavi Gevinson.

Οι φωτογραφίες εστιάζουν στην προσωπικότητα των 12 φωτογραφιζόμενων γυναικών που στην πλειοψηφία τους είναι ντυμένες και σε πόζες οι οποίες δεν είναι προκλητικές.

Με την σειρά έχουμε τις Natalia Vodianova (Ιανουάριος), Kathleen Kennedy (Φεβρουάριος), Mrs. Gund (Μάρτιος), Serena Williams (Απρίλιος), Ms. Lebowitz (Μαίος), Ms. Hobson (Ιούνιος), Ava DuVerna (Ιούλιος), Tavi Gevinson (Αύγουστος), Shirin Neshat (Σεπτέμβριος), Yoko Ono (Οκτώβριος), Patti Smith (Νοέμβριος) και Amy Schumer (Δεκέμβριος).

Για το Ημερολόγιο της Pirelli, το οποίο ξεκίνησε το 1964, έχουν φωτογραφίσει συνολικά 34 διαφορετικοί φωτογράφοι από τους οποίους οι 10 έχουν φωτογραφίσει δύο φορές: Harri Peccinotti (1968 και 1969), Brian Duffy (1965 και 1973), Francis Giacobetti (1970 και 1971), Clive Arrowsmith (1991 και 1992), Herb Ritts (1994 και 1999), Richard Avedon (1995 και 1997), Peter Lindbergh (1996 και 2002), Bruce Weber (1998 και 2003), Patrick Demarchelier (2005 και 2008) και Annie Leibovitz (2000 και 2015).

To Ημερολόγιο της Pirelli παρέχεται δωρεάν σε περίπου 20.000 VIPs, ανάμεσα στους οποίους μουσικοί, πολιτικοί κτλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Pirelli

Πηγή:

New York Times
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!