O νυχτερινός ουρανός μέσα από ένα φωτογραφικό κολλάζ 360 μοιρών που μοιάζει με λουλούδι!

Ένας δημιουργικός φωτογράφος χρησιμοποίησε αρχαία και μυθικά πετρώματα ως βάση για μια εικόνα “αστρικού λουλουδιού” 360 μοιρών, που δείχνει το πέρασμα της ημέρας στη νύχτα και τη δύση της Αφροδίτης και της Σελήνης.
Ο Dario Giannobile δημιούργησε το “Twilight in a Flower”, συνδυάζοντας δύο γνωστές τεχνικές της φωτογραφίας τοπίου, τα timelapse star trails και τον μικρό πλανήτη.
Ο Giannobile λέει στο PetaPixel ότι, απ’ όσο γνωρίζει, πρόκειται για μια νέα τεχνική που είναι ο πρώτος που ανέπτυξε και την οποία ονομάζει αστρικό λουλούδι.
Ο Giannobile επέλεξε τους βράχους Argimusco’s Rocks στη Σικελία της Ιταλίας ως τοποθεσία. Οι αποκαλούμενοι ως Σικελικό Στόουνχεντζ, εικάζεται ότι οι μεγαλίθοι αποτελούσαν χώρο για ιερές τελετές ή τόπο αστρονομικών παρατηρήσεων για τους ανθρώπους της αρχαιότητας.
Το τοπίο, και συγκεκριμένα δύο βράχοι, αποτέλεσαν τη βάση για την εικόνα του αστρικού λουλουδιού του φωτογράφου – με την τεχνική 360 μοιρών να μετατρέπει τους βράχους σε πέταλα λουλουδιών.
“Καταγράφοντας το πέρασμα του χρόνου (περίπου μισή ώρα) και τη μετάβαση από το λυκόφως στη νύχτα, ήταν δυνατό να δημιουργήσουμε ένα νέο αστρικό λουλούδι”, εξηγεί ο Giannobile.
“Η εικόνα αποτελείται από 16 μεμονωμένες φωτογραφίες. Οι βράχοι του Argimusco έχουν παραμορφωθεί σχηματίζοντας μια διπλή ακολουθία πετάλων.
“Συνδυάζοντας τη σχεδόν γραμμική τροχιά της δύσης της Αφροδίτης και της Σελήνης με την κυκλική παραμόρφωση της εικόνας, προκύπτει μια ακολουθία που παίρνει τη μορφή σπείρας που περιφέρεται δύο φορές γύρω από τον εαυτό της.
“Η πρώτη περιστροφή δίνεται από την Αφροδίτη, η δεύτερη από τη Σελήνη μέχρι να εξαφανιστεί πίσω από τον μεγάλο βράχο”.
Ξεκινώντας από την κορυφή και κινούμενοι κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού βλέπουμε τον λυκόφως ουρανό να γίνεται όλο και πιο σκοτεινός. Το ψηλότερο αστέρι είναι η Αφροδίτη και το φωτεινότερο, χαμηλότερο είναι η Σελήνη, η οποία τελικά εξαφανίζεται πίσω από έναν από τους βράχους.
Ο Giannobile χρησιμοποίησε μια Canon 6D με προσαρτημένο ένα Sigma 24-35mm.
Η NASA επέλεξε την εντυπωσιακή λήψη για την “Αστρονομική εικόνα της ημέρας”. Περισσότερα έργα του Giannobile μπορείτε να δείτε εδώ.
Εικόνα: Dario Giannobile
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- James Webb: Εντόπισε τον αρχαιότερο γαλαξία που μοιάζει ιδιαίτερα με τον δικό μας!
- Έρευνα: Οι Αμερικανοί δεν ξεγελιούνται εύκολα από AI εικόνες!
- Viltrox: Κυκλοφόρησε ο νέος φακός 35mm f/1.2 LAB!
- Insta360: Έρχεται νέα κάμερα την επόμενη εβδομάδα!
- Κολοσσιαίο καλαμάρι απαθανατίστηκε για πρώτη φορά!
- Το James Webb καταγράφει υπερθέαμα από τις τελευταίες στιγμές ενός άστρου!