Η τέλεια λήψη μίας αλκυόνης χρειάστηκε 6 χρόνια και 720.000 λήψεις


Η τέλεια λήψη μίας αλκυόνης χρειάστηκε 6 χρόνια και 720.000 λήψεις

Αυτή είναι η ιστορία του 46χρονου Σκωτσέζου φωτογράφου Alan McFadyen, ο οποίος ξεκίνησε να φωτογραφίζει άγρια ζωή το 2009.

Ο Alan εργαζόταν ως ψαράς για πολλά χρόνια, πριν ένα ατύχημα τον αναγκάσει να πιάσει τη φωτογραφική μηχανή και να ανοίξει μία επιχείρηση ενοικίασης ειδικών κρυψώνων για φωτογράφιση άγριας ζωής.

Τότε θυμήθηκε ένα σημείο σε μία λίμνη κοντά στη πόλη Kirkcudbright της Σκωτίας, την οποία επισκέπτονταν με τον παππού του, σημείο στο οποίο αλκυόνες φτιάχνανε τις φωλιές τους.

Έτσι αποφάσισε να αφιερώσει τον χρόνο του για να συλλάβει την τέλεια φωτογραφία μίας αλκυόνης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει και τον παππού του.

Ο Alan πέρασε 4.200 ώρες σε μία περίοδο 6 ετών στην λίμνη τραβώντας πάνω από 720.000 φωτογραφίες. Επισκέπτονταν την λίμνη περίπου 100 ημέρες τον χρόνο, τραβώντας κάθε φορά περίπου 600 φωτογραφίες και προσπαθώντας να συλλάβει την τέλεια εικόνα μίας αλκυόνης να εφορμά στο νερό για να πιάσει ψάρια.

Όπως δήλωσε “Δεν είναι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που μπορούν να πετύχουν αυτή τη λήψη. Οι αλκυόνες βουτάνε τόσο γρήγορα, σαν σφαίρες, οπότε το να πάρεις μία τόσο καλή φωτογραφία απαιτεί πολύ τύχη και πολύ υπομονή”.
“Προσπαθούσα να βγάλω την τέλεια βουτιά, τελείως κάθετα, χωρίς παφλασμό και για αυτό δεν έπρεπε να είμαι μόνο εγώ στο σωστό σημείο και να βγάλω μία τυχερή λήψη αλλά και το πουλί να το κάνει τέλεια”.

Παρόλο που ο παππούς του Alan πέθανε το 1994 στα 78 του ο φωτογράφος θεωρεί ότι θα ήταν περήφανος για αυτόν.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες εικόνες του Alan στη σελίδα του στο flickr.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DailyMail
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Τι να πρωτοθαυμάσεις στο flikcr τη φύση η τον φωτογράφο ?? Και τα δυο είναι έξοχα.
    Nα γιατί ο κάθε άνθρωπος με περισσότερα του ενός ταλέντα πρέπει να επικεντρώνεται σ αυτό που είναι καλύτερος και ν αφήνει τα υπόλοιπα “ταλέντα” του, στους πιο δυνατούς απ αυτόν.

    Αλλά και μέσα στο ίδιο το επιλεγμένο το ταλέντο του ο γνησιος καλλιτέχνης πρέπει να εξειδικεύεται σε ένα και μοναδικό χώρο για ναχει άρτιο και μεγάλο αποτέλεσμα.

    Κ.Β.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!