Ανακοινώθηκαν οι νικητές των The Terry O’Neill Photography Awards 2014


Ανακοινώθηκαν οι νικητές των The Terry O’Neill Photography Awards 2014

Ο Bianchi, κάλυψε με την Fujifilm X-T1, την κρίση στην Ουκρανία και οι φωτογραφίες του που εμφανίστηκαν στην εφημερίδα Guardian του Ηνωμένου Βασιλείου του έδωσαν το μεγάλο βραβείο των 3.000 λιρών Αγγλίας.

Ο Terry O’Neill δήλωσε: Η δουλειά του Giorgio είναι καταπληκτική. Είναι παγκόσμιας κλάσης και νομίζω ότι θα συνεχίσει κάνοντας μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον. Αυτή την χρονιά τα Βραβεία συγκέντρωσαν την υψηλότερη ποιότητα συμμετοχών, συγκριτικά με τα εννέα χρόνια που πραγματοποιούνται. Η επιλογή των νικητών αυτή την χρονιά ήταν η πιο δύσκολη, αλλά μας αντάμειψε.
Είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεργαζόμαστε με την “The Guardian” – το μέρος που επισκέπτεσαι για φωτογραφία- και να έχουμε πρόσβαση στους 100 εκατομμύρια επισκέπτες της κάθε μήνα. Νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε την ποιότητα των συμμετοχών να γίνεται πιο δυνατή και η επιλογή των νικητών πιο δύσκολη. Αλλά αυτή είναι μία πρόκληση που όλοι οι κριτές θα απολαύσουν.

Ο νικητής Giorgio Bianchi δήλωσε: Το όνειρο κάθε φωτογράφου είναι να βλέπει την δουλειά του να τραβάει τα βλέμματα και γίνεται σεβαστή. Λατρεύω την δουλειά του Terry O’Neill, είναι κορυφαίος. Το να τον συναντήσω και να συζητήσω μαζί του για την δουλειά μου ήταν πολύ διασκεδαστικό και ήταν τιμή μου.

Φιναλίστ ήταν ο Ισπανός Miguel Angel Sanchez, με το project Gaza/ The Box (κέρδισε 2.000 λίρες Αγγλίας) και ο Ισπανός Javier Arcenillas, με το project Aloitadores (κέρδισε 1.000 λίρες Αγγλίας).

Στην κατηγορία Mobile Device Winner νικητής είναι ο Βρετανός Rob Pearson-Wright, με το project Universal Language (κέρδισε 500 λίρες Αγγλίας).

Έπαινο απέσπασαν οι:
– Ray Collins, με το project Pacifica (Αυστραλία)
– Stuart Fisher, με το project Fruit where it Shouldn’t Be (Ηνωμένο Βασίλειο)
– Tuba Korhan, με το project A Digital Approach to Rorschach (Τουρκία)
– Sergey Ponomarev, με το project Operation Gaza – Broken hopes, broken dreams (Ρωσία)
– Anastasia Taylor-Lind, με το project Maidan – Portraits from the Black Square (Ηνωμένο Βασίλειο/Σουηδία)
– Luca Venturi, με το project Peaceful and Cloudy Winter Days (Ιταλία)
– Christian Werner, με το project Quo Vadis/Black Death? (Γερμανία)
– Michael Zumstein, με το project Terror and Tears in the Central African Republic (Ελβετία)

Δείτε τις φωτογραφίες όλων των νικητών εδώ.

Τα βραβεία The Terry O’Neill Photography Awards έχουν δημιουργηθεί από τον Βρετανό φωτογράφο Terry O’Neil. Για το 2014 οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις Η.Π.Α να ακολουθούν ενώ συμμετείχαν και φωτογράφοι από την Βραζιλία, την Ισπανία, την Ρωσία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Κίνα, την Τουρκία, την Σουηδία, την Ελβετία, την Αυστραλία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!