Αυτή είναι η φωτογραφία που κέρδισε το διαγωνισμό Veolia Wildlife Photographer of the Year Awards 2012!


Αυτή είναι η φωτογραφία που κέρδισε το διαγωνισμό Veolia Wildlife Photographer of the Year Awards 2012!

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας Veolia Wildlife Photographer of the Year Awards 2012, που διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και το BBC Worldwide.  Μεγάλος νικητής ο Καναδός φωτογράφος του National Geographic, Paul Nicklen με την διπλανή εκπληκτική φωτογραφία! Η υποβρύχια λήψη των αυτοκρατορικών πιγκουίνων που ανεβαίνουν στην επιφάνεια αφήνοντάς πλήθος μπουρμπουλήθρων ξεχώρισε από σύνολο 48.000 συμμετοχών!  Η λήψη έγινε στην Ανταρκτική  (Ross Sea, Antarctica) με μία Canon EOS-1D Mark IV και φακό 8-15mm f/4. Τα στοιχεία της εικόνας είναι: ταχύτητα 1/1000sec με f/7.1, ISO 500, μέσα σε αδιάβροχη ειδική θήκη της Seacam.
Ο Nicklen περίμενε υπομονετικά, ακίνητος κάτω από ένα στρώμα πάγου, δίπλα σε μία τρύπα, όταν το κοπάδι τον προσπέρασε για να βγει στην επιφάνεια!

Το βραβείο του Young Wildlife Photographer of the Year 2012 κέρδισε ο Βρετανός Owen Hearn με την εικόνα ενός αρπακτικού που διασταυρώνεται με ένα αεροπλάνο.  Η μηχανή που χρησιμοποίησε ήταν μία Nikon D90 με φακό 300mm f/4 και τηλεμετατροπέα 1.4x.
Όλες οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν βρίσκονται εδώ!  Από τις 19 Οκτωβρίου του 1012 μέχρι τις 3 Μαρτίου του 2013 όλες οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν θα βρίσκονται σε έκθεση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!