Περιστατικό κλοπής κατά τη διάρκεια next day φωτογράφισης στη Θεσσαλονίκη


Περιστατικό κλοπής κατά τη διάρκεια next day φωτογράφισης στη Θεσσαλονίκη

Όπως έχουμε δει πολλές φορές, οι φωτογράφοι γάμου είναι ένας συνηθισμένος στόχος για κλέφτες και για αυτό θέλει πολύ προσοχή.

Εκτός των δεκάδων περιστατικών κλοπής εξοπλισμού κατά τη διάρκεια φωτογράφισης μέσα σε εκκλησία, ένα νέο περιστατικό έρχεται να αποδείξει ότι πρέπει ως φωτογράφοι να έχουμε πάντα το νου μας, ακόμα και σε φαινομενικά πιο ακίνδυνες καταστάσεις.

Το περιστατικό που ακολουθεί έγινε στη Θεσσαλονίκη και από ότι φαίνεται οι κλέφτες παρακολούθησαν τον φωτογράφο και το ζευγάρι, οι οποίοι έκαναν φωτογράφιση γάμου. Αυτή τη φορά θύματα ήταν το ζευγάρι καθώς οι κλέφτες έσπασαν το παράθυρο του αυτοκινήτου τους και πήραν την τσάντα της νύφης, ενώ πήραν και ένα laptop από το πορτμπαγκάζ.

Ο φωτογράφος περιέγραψε το γεγονός:
“Χθές έκανα μια next day φωτογράφιση που για διάφορους λόγους έγινε Θεσσαλονίκη. Αφού κάναμε αρκετές στα Πλατανάκια, είπαμε να βγάλουμε και μερικές ακόμα επιστρέφοντας στο Ασβεστοχώρι κι έτσι κάναμε μια στάση στο Καρα Τεπε. Παρκάραμε κάτω στο πάρκινγκ και μπήκαμε, αλλά επειδή το μέρος είναι άθλιο τελικά δεν καθίσαμε. Φτάνοντας στο αμάξι (του ζευγαριού) είδα ένα αυτοκίνητο, να κλείνει η πόρτα του συνοδηγού και να φεύγει απλά. Όλα καλά, δεν δώσαμε σημασία. Πρότεινα να δοκιμάσουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου παρακάτω κι έτσι πήγαμε εκεί. Φτάσαμε, παρκάραμε ακριβώς μπροστά στα σκαλιά και τους πήγα μέχρι το κιόσκι (για όσους ξέρουν), δεν περάσαν πέντε λεπτά και ακούμε ένα μπαμ και το συναγερμό του αυτοκινήτου να χτυπάει. Τρέξαμε και σχεδόν τους είδαμε (σχεδόν 20μ) αλλά ήταν αργά. Έσπασαν το πίσω τζάμι του συνοδηγού, πήραν την τσάντα της νύφης και ένα laptop από το πορτμπαγκάζ. Οι τύποι ξέραν τι έκαναν, έγιναν όλα πολύ γρήγορα και φύγανε με το δικό τους πορτμπαγκάζ σηκωμένο για να μην φαίνεται η πινακίδα τους. Το αυτοκίνητο ήταν αυτό που είδα και πριν, πράσινο μεταλλικό sedan (μάρκα δεν κατάλαβα). Οπότε τον νου σας όσοι ξανοίγεστε στας εξοχας!”

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν! Μην χαλαρώνετε ποτέ και να είστε προσεκτικοί με το ποιοι κινούνται γύρω σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!