Υπάρχει “Λόγος” στη Θεσσαλονίκη


Υπάρχει “Λόγος” στη Θεσσαλονίκη

Είναι στην ουσία η συνέχεια της θεματικής τριλογίας που ξεκίνησε το 2008 (με θέμα το “Χρόνο”) και συνεχίστηκε το 2010-2011 (με θέμα τον “Τόπο”). Η Photobiennale ανήκει στο διεθνές δίκτυο φωτογραφικών φεστιβάλ “Festival of Light”.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

PhotoΒiennale

22η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση / Θέμα: o Λόγος

Η θεματική τριλογία της PhotoBiennale με διοργανωτή το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνεται (2008- Χρόνος, 2010-2011 Τόπος).

Υπάρχει Λόγος στη Θεσσαλονίκη, από το Μάιο έως τον Αύγουστο του 2014. Λόγος για τον θεατή να ανακαλύψει δημιουργούς, έργα, αλλά και περισσότερους από 20 εκθεσιακούς χώρους, όπως επίσης και για τον επισκέπτη να κανονίσει να βρεθεί στην πόλη (ιδιαίτερα τα τριήμερα 9-11/5 και 27-30/6).

Μέσα από το Κεντρικό Πρόγραμμα της PhotoΒiennale, τις παράλληλες δράσεις, τις ανοιχτές συζητήσεις και τις προβολές, θα παρουσιαστεί ο λόγος που αρθρώνεται μέσα από την εικόνα, θέτοντας ζητήματα αισθητικά, εννοιολογικά, κοινωνικά, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτή δομείται, μέσα από τις επιρροές που δέχεται από τις αφηγηματικές τέχνες και τον κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, όπως πάντα, έργα Ελλήνων και διεθνών δημιουργών (περισσότεροι από 100 σε συνεργασία με πάνω από 50 φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό), καθώς και προτάσεις που κατατέθηκαν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης από το Μουσείο, και αξιολογήθηκαν από την παρακάτω επιτροπή: Βαγγέλη Ιωακειμίδη, Νίνα Κασσιανού, Σπύρο Μάκκα, Αλίκη Τσιρλιάγκου, Μάρθα Χαλικιά.

Οι υπόλοιπες ενότητες τoυ προγράμματος (όπως το «Παράλληλο πρόγραμμα», «Οι Γκαλερί προτείνουν», οι «Εκθέσεις ταξιδεύουν» και το Βραβείο Cedefop / Photomuseum), έχουν ξεκινήσει τη δράση τους από το 2012, παρουσιάζοντας έργο και το 2013.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η PhotoΒiennale πραγματοποιείται κατά το πλείστον με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Ε.Π. Μακεδονίας-Θράκης «Διοργάνωση PhotoBiennale από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης»). Η χρονική απόσταση μεταξύ των δύο τελευταίων διοργανώσεων (2010/2011 & 2014) και η παρουσίαση του Κεντρικού Προγράμματος της PhotoBiennale τώρα, οφείλεται σε διαδικαστικά και διοικητικά κωλύματα.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα της PhotoBiennale με θέμα το «Λόγο» θα δοθούν στις Συνεντεύξεις Τύπου που θα πραγματοποιηθούν στις 29/04/14 στη Θεσσαλονίκη και στις 30/04/14 στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!