Λόγος ΙΙ και ΙΙΙ


Λόγος ΙΙ και ΙΙΙ

25 φωτογράφοι από την Ελλάδα αλλά και από τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, την Ελβετία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αργεντινή, την Ουκρανία, τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν μια γλώσσα που γνωρίζουν πολύ καλά: αυτή της φωτογραφίας. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Λόγος ΙΙ
Heather Dinas (AU), Pep Karsten (FR), Sandra Mirey (ES), Vesselina Nikolaeva (BG), Alessandra Sanguinetti (AR), Natasha Shulte (UΑ), Mikhail Fedorov (RU), Brent Meistre (ΖΑ), Χριστόφορος Δουλγέρης (GR), Ανδρέας Τσονίδης (GR)

Τα έργα της ενότητας αυτής παραπέμπουν στον «αφηγηματικό λόγο» ισορροπώντας σε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Στις φωτογραφίες αυτές η σκέψη προϋπάρχει στο μυαλό του δημιουργού και κατόπιν υλοποιείται ως εικόνα. Τα έργα με αυτή την έννοια εμπερικλείουν μια υποκείμενη λογική, η οποία κατευθύνει και οριοθετεί, μέσα από έναν εκφρασμένο λόγο, το πώς το έργο εκφράζεται με οπτικά στοιχεία.

(courtesy Yossi Milo Gallery)

Λόγος ΙΙΙ
Marine Dricot(FR), Augustin Rebetez (CH), Anuta Skrypnychenko (RU), Elena Sukhoveeva, Victor Khmel, Lutsenko Sergey Sergeyevich (RU), Kristina Williamson (US), Έλλη Βόγκλη (GR), Αναστασία Δημητριάδη (GR), Γρηγόρης Δίγκας (GR), Γιάννης Κωσταρής (GR), Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος (GR), Ελευθέριος Πλαβός (GR), Κάρμεν Πολυδώρου (GR), Σόνια Σαρκισιάν (GR)

Ο Λόγος εδώ φανερώνεται κατά κύριο λόγο με τρόπο προφανή. Σε πολλά έργα ο λόγος χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη: το αλφάβητο λειτουργεί ως αντικείμενο που φωτογραφίζεται, αποτυπώνοντας κυριολεκτικά το λόγο. Σε άλλα παρουσιάζεται με την ενεργή παρουσία της Γλώσσας, που υπό μορφή κειμένου συμμετέχει ισάξια με την εικόνα στην πρόσληψη του συνολικού έργου από τον θεατή, ενώ πολλές σειρές παραπέμπουν ευθέως σε λογοτεχνικά είδη, όπως σε ιστορίες ημερολογίου και σε αυτοβιογραφίες.

Χώρος: Γραφεία Στρατού
Λιμάνι Θεσ/νίκης, Α’ Προβλήτα, αριστερά από την είσοδο Ερυθρού Σταυρού
Διάρκεια: 09/05-30/07/2014
Συνδιοργάνωση: ΟΛΘ / ΜΦΘ
Εγκαίνια: 09/05/2014, 20.00 – Με τη συμμετοχή του συνόλου κρουστών «Κρουστωδία», σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Δείτε μερικές από τις εικόνες που θα συναντήσετε στις δύο εκθέσεις:

Λόγος ΙΙ, Natasha Shulte (UΑ)

Photobiennale Logos II Natasha-Shulte

Λόγος ΙΙ, Sandra Mirey (ES)

Photobiennale Logos II Sandra-Mirey

Λόγος ΙΙΙ, Anuta Skrypnychenko (RU)

Photobiennale Logos III  Anuta Skrypnychenko

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!