Δείτε τι έχει ετοιμάσει η Photobiennale για μας


Δείτε τι έχει ετοιμάσει η Photobiennale για μας

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ PHOTOBIENNALE 13-15 Ιουνίου 2014

Παρασκευή 13 Ιουνίου

– 19.00-02.00: Το ΜΦΘ υποστηρίζει τη δράση ANTI-NARRATIVE.2.
Πρόταση διαδραστικής συγγραφικής performance από τους Χρήστο Μαρτίνη και Πάνο Παπαπαναγιώτου Συγγραφείς: Χρήστος Μαρτίνης, Πάνος Παπαπαναγιώτου, Διονύσης Παπαδόπουλος

Η Φύση και ο Στόχος της perfomance Anti-Narrative
Ένα open document το οποίο επεξεργάζονται τρεις συγγραφείς σε πραγματικό χρόνο, ένας προτζέκτορας κι ο αναγνώστης. Αυτό είναι το Anti-Narrative. Μία δομή απλή που επιτρέπει σε τρεις συγγραφείς να δουλεύουν πάνω στον ήρωα-αναγνώστη-επισκέπτη. Ένα λογοτεχνικό κείμενο εν εξελίξει. Η φύση της perfomance Anti-Narrative εξελίσσεται σε Open Google Document ελεύθερο στην ανάγνωση κάθε χρήστη του διαδικτύου. Tο Anti-Narrative δίνει έμφαση στη δύναμη των λέξεων και τις εικόνες που αυτές δημιουργούν στον αναγνώστη. Στο πώς τον “λυτρώνουν”, πώς τον ψυχαγωγούν, πώς εν τέλει τον ταξιδεύουν σε έναν κόσμο που ήδη έχει μέσα του. Πώς δηλαδή η λογοτεχνία από κάτι ακαθόριστο και άπιαστο, μετατρέπεται σε λόγο απτό, πώς εντάσσει τον ίδιο τον αναγνώστη στη λογοτεχνική παραγωγή, πώς παράλληλα αναγκάζει τον συγγραφέα να “εκτεθεί” προβάλλοντας τις εγγενείς αδυναμίες του. Στόχος του Anti-Narrative είναι να εξερευνήσει λογοτεχνικές δυνατότητες μέσω των νέων τεχνολογιών. Μέσα από τις νέες τεχνολογίες προσπαθεί να περάσει εμπόδια ιδιοσύστατα της γραφής όπως η απομόνωση του συγγραφέα επιδιώκοντας σε ένα αποτέλεσμα διαμορφωμένο τόσο από τους συγγραφείς όσο και από τον αναγνώστη.
Η συγγραφή ενός κειμένου πλέον ενώνει τα χρονικά πλαίσια που άλλοτε χώριζαν τον συγγραφέα από τον αναγνώστη. Αυτά τα νέα πλαίσια καλούν τη θεωρία να απαντήσει σε ερωτήματα τα οποία είτε θα κατηγοριοποιηθούν στην ήδη υπάρχουσα λογοτεχνική θεωρία, είτε θα αποτελέσουν μια νέα θεώρηση αυτής. Στόχος της performance είναι η ανάδειξη νέων προβληματικών και η εισαγωγή νέων παραμέτρων στη λογοτεχνική γραφή μέσα από την εκμηδένιση της απόστασης μεταξύ γραφής και ανάγνωσης και τη δυνατότητα διατήρησης της αρχής της υπερπροστατευμένης συνεργασίας κατά τη διάρκεια δημιουργίας ενός κειμένου σε ζωντανό χρόνο.

Χώρος: Πολυχώρος ApoDec, Σφέτσου 3, Θεσσαλονίκη Πληροφορίες: www.facebook.com/antinarrative.1 και στο τηλ. 6948435993

Σάββατο-Κυριακή 14-15 Ιουνίου

– 21.00-21.30: Το ΜΦΘ συμμετέχει στη δράση “West Side Story” που διοργανώνει η ομάδα «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» του περιοδικού Parallaxi, παρουσιάζοντας προβολές: Sergey Lutsenko Sergeyevich, Κωνσταντίνος – Νεκτάριος Κολέτσος, Οι εικόνες μιας πόλης

Προβολές ΜΦΘ
– Sergey Lutsenko Sergeyevich
Από τη σειρά Parnassus Poetry on the Fence
– Κωνσταντίνος – Νεκτάριος Κολέτσος
Από τη σειρά Writer’s night / Lamentation pour Columbia 2008-2009
– Οι εικόνες μιας πόλης
Από τα αρχεία και τη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας και από τη PhotoBiennale με θέμα το «Λόγο».

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Θεσσαλονίκης Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.
Χώρος: Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης Πληροφορίες: www.parallaximag.gr/thessaloniki/pame-dytika

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photobiennale
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!