Δείτε τι έχει ετοιμάσει η Photobiennale για μας


Δείτε τι έχει ετοιμάσει η Photobiennale για μας

Εκτός από την 8η Photoday, οι μέρες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις σε όλες σχεδόν τις τρέχουσες εκθέσεις (Λόγος Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και ΙV), μια εκπαιδευτική δράση για όλους αλλά και μια συναυλία από την ΚΟΘ στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

ΔΡΑΣΕΙΣ PHOTOBIENNALE 30-31/05-01/06/14

Η PhotoBiennale του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και σας δίνει «Λόγο» να την επισκεφθείτε!
Δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.photobiennale.gr τις τρέχουσες εκθέσεις και τις προσεχείς δράσεις της PhotoBiennale.

Μη χάσετε το τριήμερο 30-31/05-01/6:

Παρασκευή 30 Μαΐου

– 20.30 Ξενάγηση στην έκθεση «Λόγος V-Αφηγήσεις της πόλης»
Η έκθεση που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της PhotoBiennale είναι μια παραγωγή του ΜΦΘ και περιλαμβάνει έργα των Jean-Christophe Ballot, Alain Ceccaroli, Fouad Elkoury, André Mérian, Λίας Ναλμπαντίδου, Σπύρου Στάβερη. Η επιμέλεια είναι του Βαγγέλη Ιωακειμίδη. Συνδιοργάνωση: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού / ΜΦΘ Οργάνωση φωτογραφικών αποστολών: Αλεξάνδρα Αθανασιάδου

– 21.00 Συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Με μια ιδιαίτερη συναυλία, υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη PhotoBiennale του ΜΦΘ. Η συναυλία περιλαμβάνει την Εισαγωγή Egmont, έργο 84 του Ludwig van Beethoven, την οποία εμπνεύστηκε ο συνθέτης από το ηρωικό έπος του Κόμη του Έγκμοντ και τη Συμφωνία αρ. 2 σε Ρε μείζονα, έργο 73 του Johannes Brahms. Είσοδος ελεύθερη.
Χώρος: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λ. Στρατού 2, τηλ. 2313306400)

Σάββατο 31 Μαΐου

– 18.30 Συνάντηση στο πλαίσιο του 8ου Photoday
Το ΜΦΘ υποστηρίζει το 8ο Photoday που διοργανώνει το φωτογραφικό κέντρο Stereosis. Ο διαγωνισμός φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φωτογραφήσουν 12 θέματα σε διάστημα 12 ωρών. Η ανακοίνωση των τεσσάρων τελευταίων θεμάτων του διαγωνισμού θα γίνει στο χώρο του Μουσείου Φωτογραφίας. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.photoday-stereosis.com

Κυριακή 01 Ιουνίου

– 11.00 Ξενάγηση στις εκθέσεις «Λόγος ΙΙ» και «Λόγος ΙΙΙ»
Στις εκθέσεις παρουσιάζονται έργα των: Heather Dinas, Pep Karsten, Sandra Mirey, VesselinaNikolaeva, Alessandra Sanguinetti, Natasha Shulte, Mikhail Fedorov, Brent Meistre, Χριστόφορου Δουλγέρη, Ανδρέα Τσονίδη και Marine Dricot, Augustin Rebetez, Anuta Skrypnychenko, Elena Sukhoveeva, Victor Khmel, Lutsenko Sergey Sergeyevich, Kristina Williamson, Έλλης Βόγκλη, Αναστασίας Δημητριάδη, Γρηγόρη Δίγκα, Γιάννη Κωσταρή, Παναγιώτη Παπαδημητρόπουλου, Ελευθέριου Πλαβού, Κάρμεν Πολυδώρου, Σόνιας Σαρκισιάν
Χώρος: Αποθήκες και Γραφεία Στρατού (Α’ Προβλήτα ΟΛΘ, αριστερά από την είσοδο του Ερυθρού Σταυρού)

– 12.30 Ξενάγηση στην έκθεση «Λόγος Ι» και εκπαιδευτική δράση
Μετά το τέλος της ξενάγησης στην έκθεση του ΜΦΘ θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για μικρούς και μεγάλους, παρουσία του δημιουργού Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη.
Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, τηλ. 2310566716)

– 21.00 Εγκαίνια έκθεσης Photoday/Stereosis
Στην έκθεση παρουσιάζονται όλες οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων του 8ου Photoday.
Χώρος: Αίθριος χώρος, δεξιά από τις Αποθήκες & Γραφεία Στρατού (Α’ Προβλήτα ΟΛΘ)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photobiennale
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!