Με αυτήν τη συσκευή, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις της αναλογικής φωτογραφικής μηχανής σας!


Με αυτήν τη συσκευή, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις της αναλογικής φωτογραφικής μηχανής σας!

Ο Alessandro Genova, έφτιαξε το Film Photography Memo and Light Meter, που αποθηκεύει πληροφορίες όπως η ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα και το ISO από μια αναλογική κάμερα με φιλμ.

Ότι πρέπει για τους λάτρεις της αναλογικής φωτογραφίας! Στην ψηφιακή εποχή, είναι πολύ εύκολο να δείτε όλες τις ρυθμίσεις ή αλλιώς “metadata” μιας φωτογραφίας σας. Όπως αντιλαμβάνεστε, στις αναλογικές φωτογραφικές με φιλμ, αυτό είναι αδύνατο. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, ο μηχανικός λογισμικού έρευνας και ανάπτυξης Alessandro Genova, δημιούργησε το Film Photography Memo and Light Meter, μια “DIY” λύση που καταγράφει τα metadata κάθε φωτογραφίας. Αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φωτόμετρο για παλιές φωτογραφικές μηχανές με φιλμ, στις οποίες τα φωτόμετρα έχουν πρόβλημα ή έχουν καταστραφεί. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ βασίζεται σε Arduino. Περιλαμβάνει τα εξής: έναν microcontroller (συγκεκριμένα τον Adafruit ItsyBitsy ATmega32u4), μια οθόνη OLED 128 × 64 pixel με I2C controller, περιστροφικούς κωδικοποιητές, ένα photo transistor, μια αντίσταση 1K, μπαταρία, περίβλημα και hot shoe mount για προσαρμογή στην κάμερα.

Ο Genova αναφέρει το εξής:

Μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, αποθηκεύει όλα τα είδη metadata μαζί με κάθε φωτογραφία που τραβάει. Αναμφισβήτητα τα πιο σημαντικά metadata που αποθηκεύει είναι οι ρυθμίσεις έκθεσης που επιλέχθηκαν κατά τη λήψη αυτής της φωτογραφίας (διάφραγμα, ταχύτητα κλείστρου, ISO). Μια αναλογική κάμερα, συνήθως δεν αποθηκεύει καμία από αυτές τις πληροφορίες. Μερικοί φωτογράφοι έχουν μαζί τους ένα σημειωματάριο όπου γράφουν τις ρυθμίσεις έκθεσης για κάθε φωτογραφία που τραβούν.

Η συσκευή του Genova, προσαρμόζεται αρχικά στο hot shoe της κάμερας. Μπορείτε να εισάγετε τη μάρκα του φιλμ και το ISO για ένα συγκεκριμένο ρολό φιλμ. Ο Genova πρόσθεσε ακόμη και ορισμένες προεπιλογές στο μενού, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε για παράδειγμα φιλμ της Fujifilm ή της Kodak. Στη συνέχεια μπορείτε να ορίσετε το διάφραγμα και την ταχύτητα κλείστρου για κάθε λήψη, χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος περιστροφικών κωδικοποιητών. Αυτές οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται στο συγκεκριμένο ρολό. Το ενσωματωμένο φωτόμετρο που διαθέτει το Film Photography Memo and Light Meter, δείχνει την έκθεση σε ένα μετρητή στο κάτω μέρος της οθόνης, ο οποίος λαμβάνει υπόψη το επιλεγμένο διάφραγμα και την ταχύτητα κλείστρου που έχετε εισάγει, για να σας δώσει μια ένδειξη.

Είναι ένα εντυπωσιακό, πρακτικό και διασκεδαστικό DIY gadget που κάνει αυτό που υπόσχεται. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Film photography

Πηγή:

Hackster Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!