THULE, νέες φωτογραφικές τσάντες με έμφαση στην ποιότητα και στην προστασία του εξοπλισμού


THULE, νέες φωτογραφικές τσάντες με έμφαση στην ποιότητα και στην προστασία του εξοπλισμού

Για όσους δεν γνωρίζουν την δημοφιλή εταιρεία, η THULE ιδρύθηκε το 1942 με σκοπό να κατασκευάζει προϊόντα για τους Σουηδούς ψαράδες και με φιλοσοφία την παράδοση ποιοτικών προϊόντων αντοχής. Αργότερα πέρασε στον σχεδιασμό και πώληση σχαρών για αυτοκίνητα με σκοπό την μεταφορά πέδιλων του σκι, ιστιοσανίδων και ποδηλάτων αλλά και αποθηκευτικών χώρων για την οροφή ή το πίσω μέρος των αυτοκινήτων (μπαγκαζιέρες), προϊόντα που της έδωσαν την φήμη που κατέχει σήμερα παγκοσμίως.

Η απόφαση της εταιρείας να μπει στον τομέα μεταφοράς και προστασίας φωτογραφικού εξοπλισμού είναι κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού η τεχνογνωσία για την κατασκευή ποιοτικών λύσεων στην μεταφορά αντικείμενων αξίας υπάρχει.

Αυτή τη στιγμή η THULE έχει στο portfolio της 10 φωτογραφικές τσάντες (μία από τις οποίες ειδικά για Action Cameras), χωρισμένες σε τέσσερις κατηγορίες:
– Camera Backpacks (τσάντες πλάτης)
– Camera Slings & Shoulder Bags (τσάντες ώμου)
– Camera Toploaders (πιστολοειδής τσάντες για μεταφορά σώματος με ένα φακό)
– Action Camera Cases (τσάντα για την action camera GoPro και όχι μόνο)

Εμείς θα επικεντρωθούμε στη νέα σειρά Thule Perspektiv, η οποία κέρδισε βραβείο TIPA 2014 ως “Best Photo Bag” και αποτελείται από 3 τσάντες πλάτης, 1 τσάντα ώμου και δύο Toploaders τσάντες.

Οι τσάντες της Thule στη σειρά Perspektiv είναι αδιάβροχες, κατασκευασμένες από επεξεργασμένο ύφασμα DWR και YKK RCPU φερμουάρ, για μεγαλύτερη προστασία στις κακές καιρικές συνθήκες, ενώ είναι εξοπλισμένες και με έξτρα αδιάβροχο κάλυμμα για περισσότερη προστασία. Έχουν αφαιρούμενα εσωτερικά χωρίσματα (SafeZone) που παρέχουν μεγάλη προστασία για την φωτογραφική μηχανή και τα αξεσουάρ της. Οι εσωτερικοί χώροι μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως ώστε να χωρέσουν πολλά είδη φωτογραφικών μηχανών και φακών. Τέλος η εργονομική κατασκευή προσφέρει τη τέλεια ισορροπία στήριξης απορροφώντας τους κραδασμούς και εξασφαλίζοντας την πιο ασφαλή μεταφορά, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν ιμάντες με ειδική επένδυση και ιμάντα μέσης για άνετη και ασφαλή μεταφορά.

Τα μοντέλα στη κατηγορία των σακιδίων πλάτης είναι τα:

Thule Perspektiv Backpack. Δέχεται μία DSLR με battery grip, 6-7 φακούς (μέχρι 70–200mm f/2.8), ένα laptop 15″, έχει 2 θέσεις για τριπόδι και χώρο για προσωπικά αντικείμενα. Ζυγίζει 2 κιλά, έχει εξωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 50 x 31 x 26.4 εκατοστά και εσωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 45 x 30 x 21.1 εκατοστά. Επιπλέον είναι κατάλληλη για αεροπορικά ταξίδια με δυνατότητα μεταφοράς στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Thule Covert DSLR Rolltop Backpack. Δέχεται μία DSLR με υπερευρυγώνιο φακό, 2 φακούς, 1 flash, ένα laptop 15″, έχει θέση για τριπόδι και χώρο για προσωπικά αντικείμενα. Ζυγίζει 2.26 κιλά, έχει εξωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 54.1 x 45 x 20.1 εκατοστά και εσωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 25.9 x 26.9 x 10.9 εκατοστά. Το συγκεκριμένο σακίδιο κέρδισε και βραβείο σχεδιασμού reddot Award 2014.

Thule Perspektiv Daypack. Δέχεται μία DSLR με υπερευρυγώνιο φακό, 1-2 φακούς (μέχρι 70–200mm f/2.8), έχει θέση για τριπόδι και χώρο για προσωπικά αντικείμενα. Ζυγίζει 1.2 κιλά, έχει εξωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 47.5 x 26.4 x 20.6 εκατοστά και εσωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 31 x 23.1 x 9.9 εκατοστά.

Στην κατηγορία τσαντών για τον ώμο έχουμε την Thule Perspektiv Messenger Bag. Δέχεται μία DSLR με battery grip και φακό μέχρι 70–200mm f/2.8, ένα laptop 15″, και έχει χώρο για προσωπικά αντικείμενα. Ζυγίζει 0.92 κιλά, έχει εξωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 27.4 x 46 x 14.5 εκατοστά και εσωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 26.7 x 38.6 x 3 εκατοστά.

Τέλος στην κατηγορία Camera Toploaders έχουμε τις:
Thule Perspektiv L Toploader. Δέχεται μία DSLR με battery grip και φακό μέχρι 70–200mm f/2.8. Ζυγίζει 0.70 κιλά, έχει εξωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 33 x 20.1 x 22.6 εκατοστά και εσωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 27.9 x 18 x 17 εκατοστά.
– Thule Perspektiv M Toploader. Δέχεται μία DSLR ένα νορμάλ ή ευρυγώνιο φακό. Ζυγίζει 0.48 κιλά, έχει εξωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 23.9 x 19.6 x 17 εκατοστά και εσωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 20.1 x 16 x 13 εκατοστά.

Οι φωτογραφικές τσάντες της THULE εισάγονται από την εταιρεία Δ & Ι Δαμκαλίδης Α.Ε. και μπορείτε να της αναζητήσετε στα ελληνικά φωτογραφικά καταστήματα.

Εμείς τις επόμενες ημέρες σας ετοιμάζουμε hands-on video και review για την Thule Perspektiv Daypack, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο pttl.gr για περισσότερες λεπτομέρειες.

Thule-Perspektiv-1.jpg

Thule-Perspektiv-2.jpg

Thule-Perspektiv-3.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

THULE
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!