Ανακοινώθηκε ο νικητής του Tim Hetherington Grant 2013


Ανακοινώθηκε ο νικητής του Tim Hetherington Grant 2013

Το project του με τίτλο “Dream of a Rain of Perfume” ήταν αυτό που κατάφερε να κερδίσει την ψήφο των κριτών και να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 145 φετινές συμμετοχές.

Πρόκειται για την ιστορία δύο νεαρών αντρών από το Αφγανιστάν, οι οποίοι ξεκινούν ένα μακρύ κι επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη, όταν οι ζωές τους απειλούνται από τους Ταλιμπάν. Ο Jobard τους ακολούθησε στη διάρκεια αυτού του οδοιπορικού και κατέγραψε την πορεία τους. Ο τελικός τους προορισμός είναι το Παρίσι, όπου έχουν ακούσει ότι κάθε πρωί ελικόπτερα ψεκάζουν την πόλη με άρωμα. Έτσι προέκυψε και ο τίτλος του project.

Ο Jobard ασχολείται με τη μετανάστευση για περισσότερο από μια δεκαετία και έχει ταξιδέψει σε διάφορες εμπόλεμες περιοχές στην Ευρώπη αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη (Βοσνία, Κροατία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιράκ, Αφγανιστάν ανάμεσα σε άλλες). Σήμερα, το ενδιαφέρον του περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από μεταναστευτικές ιστορίες προσφύγων και τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν στις χώρες υποδοχής.

Το Tim Hetherington Grant 2013, αξίας 20.000 ευρώ, έχει σκοπό να στηρίξει οικονομικά ένα φωτογράφο για την ολοκλήρωση ενός ήδη υπάρχοντος project που εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα υπέρ του, καθώς όπως αναφέρει η Carroll Bogert από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Ο Olivier Jobard είναι αφοσιωμένος στην ιστορία του με ένα τρόπο που θύμισε σε όλους μας τον Tim, ο οποίος επίσης είχε μεγάλη ενσυναίσθηση για τους ανθρώπους που φωτογράφιζε. Από το υλικό που μας παρουσίασε, αντιληφθήκαμε ότι ο Olivier είναι ένας ιδιαίτερα χαρισματικός φωτογράφος, βιντεογράφος και αφηγητής. Ελπίζουμε ότι η δουλειά του θα βρει την ευρεία ανταπόκριση που της αξίζει”

Από την παλιότερη δουλειά του με τίτλο “Kinglsey’s Crossing” (2006) για την οποία τιμήθηκε με το βραβείο Emmy. Δείτε το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Εικόνες από το project “Dream of a Rain of Perfume” που του χάρισε το Tim Hetherington Grant 2013:

Between Urumia, Iran and Van, Turkey. The travelers after a night of walking, Iranian side of the Kurdish mountains.

Tim Hetherington Grant winner 2013

Kabul, Afghanistan. Jawed and Rohani hiding in a relative’s house. They cannot go back home in Wardak province because of the Taliban threat.

Tim Hetherington Grant winner 2013 NO 2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!