Tim Hetherington Grant 2014, κλείνει σε λίγες ημέρες η περίοδος υποβολής συμμετοχών


Tim Hetherington Grant 2014, κλείνει σε λίγες ημέρες η περίοδος υποβολής συμμετοχών

Το βραβείο, αξίας 20.000 ευρώ, έχει σκοπό να στηρίξει οικονομικά ένα φωτογράφο για την ολοκλήρωση ενός ήδη υπάρχοντος project που εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θεσπίστηκε προς τιμήν του Tim Hetherington, φωτογράφου και κινηματογραφιστή που σκοτώθηκε στην Λιβύη τον Απρίλιο του 2011, ενώ κάλυπτε τον εμφύλιο που μαινόταν στη χώρα. Ο Hetherington είχε ταξιδέψει στη Δυτική Αφρική, στο Αφγανιστάν και τελευταία στη Λιβύη και μέσα από τη δουλειά του προσπαθούσε να δείξει στον κόσμο τι συμβαίνει στις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη. Από το έργο του ξεχωρίζει το film Restrepo, το οποίο προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2011. Την άνοιξη του 2013, προβλήθηκε στο δίκτυο ΗΒΟ το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο “Which Way Is The Front Line From Here? The Life and Time of Tim Hetherington”

Το 2013, το βραβείο δόθηκε στον Γάλλο φωτογράφο Olivier Jobard, για το project με τίτλο “Dream of a Rain of Perfume“. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 145 φωτογράφοι από όλο τον κόσμο.

Μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ, ΔΩΡΕΑΝ. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 31 Οκτωβρίου, και η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου 2014. Μπορείτε να υποβάλλεται την συμμετοχή σας εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε τους όρους του διαγωνισμού εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

World Press Photo
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!