Δείτε ένα επικό Time-Lapse ενός σαρκοφάγου φυτού που κατασπαράζει έντομα!


Δείτε ένα επικό Time-Lapse ενός σαρκοφάγου φυτού που κατασπαράζει έντομα!

Ο Jens από το κανάλι Another Perspective τράβηξε ένα time-lapse ενός σαρκοφάγου φυτού που κατασπαράζει έντομα σε διάστημα 30 ημερών.

Πώς γίνεται ένα φυτό να τρέφεται με έντομα; Και όμως υπάρχει και ονομάζεται διωναία. Το σαρκοφάγο αυτό φυτό το συναντάμε στην Αμερική και αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο σαρκοφάγο φυτό στον κόσμο και έχει τη δυνατότητα να παγιδεύει πολύ μικρά ζώα συνήθως έντομα και να τα τρώει! Η διεθνής ονομασία του φυτού είναι Venus flytrap, για αυτό και το ονομάζουν και μυγοπαγίδα.

Το εκπληκτικό time-lapse που είδατε παραπάνω δείχνει το φυτό από διαφορετικές γωνίες, καθώς παγιδεύει με υπομονή ανυποψίαστα θύματα όπως ένα σκουλήκι και μια πασχαλίτσα. Ο Jens αναφέρει ότι δεν τάισε ευθέως το φυτό με τα συγκεκριμένα έντομα, αλλά προτίμησε να στήσει την κάμερα του και να παρακολουθήσει τη διαδικασία μέσω ενός time-lapse μεγάλης διάρκειας και προσθέτει το εξής:

Μερικές φορές απλώς παρακολουθώ τις “μυγοπαγίδες” μου (με ενεργοποιημένη την κάμερα) και περιμένω να συμβεί κάτι ενδιαφέρον. Κάποιες φορές απελευθερώνω έντομα κοντά στις “μυγοπαγίδες”. Αν πετάξουν μακριά, σώζονται!

Ωστόσο, είδαμε το φυτό να κατασπαράζει και ένα μεγάλο σκουλήκι. Για τη συγκεκριμένη “λεία” ο Jens αναφέρει ότι μετά από μια τεράστια καταιγίδα στη Γερμανία πλημμύρισαν πολλές πόλεις και ξεριζώθηκαν πολλά δέντρα, μεταξύ αυτών και μερικά στον κήπο του. Από αυτά τα κατεστραμμένα δέντρα ξεπήδησαν μεταξύ άλλων και αρκετά σκουλήκια τα οποία ζούσαν μέσα στα δέντρα και κατέστρεφαν το εσωτερικό τους. Έτσι αποφάσισε να μαζέψει τα σκουλήκια αυτά και να τα προσφέρει στο πεινασμένο σαρκοφάγο φυτό του.

Για το συγκεκριμένο time-lapse, ο Jens χρησιμοποίησε μια Sony a7R IV με φακό 90mm και τραβούσε μία εικόνα κάθε λεπτό. Οι εικόνες που σύνθεσε στο τελικό time-lapse είχαν ανάλυση 6000 x 4000 pixel λόγω της λειτουργίας crop mode που χρησιμοποίησε (27ΜP). Για φωτισμό στο time-lapse χρησιμοποίησε ένα απλό ring light με ισχύ 10W, ενώ για το κανονικό βίντεο χρησιμοποίησε ένα LED Soluna 300W με συνδεδεμένο ένα μεγάλο softbox.

Μπορείτε να δείτε αν θέλετε και άλλα παρόμοια ενδιαφέροντα βίντεο από το κανάλι Another Perspective εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Diyphotography
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!