Tiny1: Αυτή είναι η πιο μικρή αστρονομική κάμερα στον κόσμο


Tiny1: Αυτή είναι η πιο μικρή αστρονομική κάμερα στον κόσμο

Η TinyMos από τις 2 Οκτωβρίου του 2015 μας προετοιμάζει για μία μικρή αστρονομική κάμερα που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αστροφωτογραφία.

Τον Μάιο μάθαμε περισσότερα συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το τι θα προσφέρει η νέα αυτή μηχανή, που φιλοδοξεί να γίνει η GoPro της αστροφωτογράφισης. Τώρα, οι δημιουργοί της μέσω της πλατφόρμας Indiegogo κατάφεραν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο χρηματικό ποσό για να την φέρουν στην αγορά.

Tiny1-1

Η Tiny1 διαθέτει BSI αισθητήρα της 1/3″, με δυνατότητα εγγραφής videos ανάλυσης 2.5K Ultra HD (2688 x 1520 60FPS/30FPS) και φωτογραφιών 4 megapixels. Επιπλέον διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon Quad Core 1.8GHz με 4GB Ram και έχει CS mount, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε φακό από DSLR ή mirrorless μηχανή ή να προσαρμόσει ένα τηλεσκόπιο.

Είναι εξοπλισμένη με σταθεροποιητή 3 αξόνων και χρησιμοποιεί ειδικό αλγόριθμο για την μείωση του ψηφιακού θορύβου σε χαμηλό φωτισμό, ενώ καταγράφει φωτογραφίες σε RAW αρχεία.

Η Tiny1 διαθέτει οθόνη 4.3″, θύρα 3.5mm για εξωτερικό μικρόφωνο, επιταχυνσιόμετρο, πυξίδα, GPS, υποδοχή τριποδιού, WiFi, Bluetooth 4.1, θύρα USB 2 και δέχεται κάρτες μνήμης MicroSD. Επιπλέον έχει μπαταρία 1.700 mAh που φορτίζει μέσω USB.

Φυσικά, όπως και όλες οι σύγχρονες κάμερες, συνδέεται με έξυπνες συσκευές, για απομακρυσμένο έλεγχο, μεταφορά υλικού και κοινοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -10 μέχρι 55 βαθμούς Κελσίου.

Ανάμεσα στις λειτουργίες της έχουμε λειτουργία Time Lapse αλλά και λειτουργία για Selfies (αφού όπως λένε οι δημιουργοί της κάνει και για τη λήψη απλών φωτογραφιών), ενώ έχει και αστρονομικό χάρτη για την εύκολη αναγνώριση των αστερισμών στον νυχτερινό ουρανό.

Οι διαστάσει της Tiny1 είναι 113 x 69 x 22 χιλιοστά. Μπορείτε να την προ-παραγγείλετε στην τιμή των 399 δολαρίων μέσω της πλατφόρμας Indiegogo από εδώ (έχει ήδη συγκεντρώσει 4πλάσιο ποσό από το ποσό το οποίο χρειαζόταν για να βγει στην αγορά και αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Φεβρουάριο του 2017.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Indiegogo
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Δεν νομιζω να μπορει να συγκριθει η ποιοτητα φωτογραφιων με αντιστοιχες full frame dslr, αλλα γι’αυτο περιμενουμε δειγματα για να δουμε.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!