Έκτακτη ενίσχυση από 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που μένουν κλειστές για τον Απρίλιο!

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού θα δοθεί στις επιχειρήσεις των κλάδων οι οποίες μένουν κλειστές κατά τον μήνα Απρίλιο.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Το σημαντικό είναι ότι όσοι δικαιούνται την αυξημένη αποζημίωσης ειδικού σκοπού, θα την λάβουν χωρίς το κριτήριο μείωσης τζίρου.
Η αποζημίωση είναι ως εξής:
- 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.
- 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.
- 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.
Οι επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες θα λάβουν αποζημίωση που θα είναι στο μισό των παραπάνω ποσών.
Επιπλέον, ο Υπουργός σημείωσε ότι η νέα αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη από το Δημόσιο ή τρίτους, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.
Η καταβολή της νέας αποζημίωσης αναμένεται να γίνει εντός Μαΐου, μετά την καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7.
Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα










