Το βλέμμα της αιωνιότητας, έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Μπουργιώτη


Το βλέμμα της αιωνιότητας, έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Μπουργιώτη

H Image Gallery και οι εκδόσεις Τόπος σας προσκαλούν
στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας
του Ηλία Μπουργιώτη

Το βλέμμα της αιωνιότητας

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, ώρα 19.00
στην Image Gallery
(Λεωφ. Αμαλίας 36, Σύνταγμα)

Διάρκεια Έκθεσης: 22-31 Ιανουαρίου 2016

Στην έκθεση παρουσιάζονται backstage φωτογραφίες των τελευταίων ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, μεταξύ των οποίων και της τελευταίας, ημιτελούς ταινίας Η άλλη θάλασσα. Οι φωτογραφίες περιλαμβάνονται στο ομώνυμο λεύκωμα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος.

Ξεκινώντας τη φωτογραφική μου αναζήτηση στην ελληνική ύπαιθρο στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ένας από τους δημιουργούς που με επηρέασαν με το έργο τους ήταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Με εντυπωσίαζε ο τρόπος που κινηματογραφούσε, τα πλάνα του, η φωτογραφία του, η μουσική των ταινιών του κ.ά. Κάπως έτσι γεννήθηκε το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο Αθέατη Ελλάδα. Από τότε είχα την επιθυμία να βρεθώ κοντά του σε μια κινηματογραφική δημιουργία του και να φωτογραφίσω το backstage. Αυτό είχε το μεγαλύτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον για μένα, ήταν κάτι που μπορούσε να έχει τη δική μου φωτογραφική ματιά, ενώ όλοι και όλα κινούνταν στον ρυθμό της προετοιμασίας για κάποιο κινηματογραφικό πλάνο, ενώ όλα συνέβαιναν πίσω από την κινηματογραφική κάμερα. Πάντα θα θυμάμαι τα όσα έζησα στις τρεις αυτές ταινίες. Από την πρώτη συνάντηση στη λίμνη Κερκίνη, όταν με ρώτησε γιατί θέλω να φωτογραφίσω. Του έδωσα τότε και ξεφύλλισε το βιβλίο μου Αθέατη Ελλάδα, με κοίταξε, χαμογέλασε και συνέχισε… Έως το τελευταίο πορτρέτο που του έκανα εκείνο το εφιαλτικό βράδυ στο Κερατσίνι, στην ανολοκλήρωτη ταινία του Η άλλη Θάλασσα.
Ηλίας Μπουργιώτης

Ο Ηλίας Μπουργιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Συνεργάζεται ως freelance φωτογράφος με περιοδικά και εφημερίδες. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία, γκαλερί, φεστιβάλ φωτογραφίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Φωτογραφίες του υπάρχουν στις συλλογές του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Μπενάκη. Περισσότερα για τον καλλιτέχνη στη διεύθυνση: www.iliasbourgiotis.com

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη έως Παρασκευή 11:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 17:00 και Κυριακή 12:00 – 16:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Image Gallery στο 210 32 30 534 και στο mail@theimage.gr ή με τις εκδόσεις Τόπος στο 210 8222835 και στο info@motibo.com.

2_MPOURGIOTIS_ib-20122357-copy

3_MPOURGIOTIS_ib-20121470-copy

4_MPOURGIOTIS_ib-20121511-copy

1_BASIC_IMAGE_MPOYRGIOTHS_FIL2-007-copy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!