Νέος φακός για Sony E-mount, υποδεχόμαστε τον Tokina FÍRIN 20MM F2 FE MF


Νέος φακός για Sony E-mount, υποδεχόμαστε τον Tokina FÍRIN 20MM F2 FE MF

Η Kenko Tokina ανακοίνωσε τον νέο φακό της για τις Full Frame mirrorless μηχανές της Sony με E-mount, Tokina FÍRIN 20MM F2 FE MF.

O Tokina FÍRIN 20MM F2 FE MF είναι ο πρώτος φακός στην νέα σειρά FÍRIN, που θα αποτελείται από φακούς για mirrorless μηχανές. Το FÍRIN προέρχεται από την Ιρλανδική λέξη “Fírinne” που σημαίνει “αλήθεια”. Σημαίνει αυτός που είναι αληθινός ή είναι πιστός σε κάτι ή κάποιον. Συγκεκριμένα αποτελεί την δέσμευση της Tokina ότι θα βοηθήσει τους φωτογράφους να αποτυπώσουν την αλήθεια με τις εικόνες τους.

Ο Tokina FÍRIN 20MM F2 FE MF είναι κατασκευασμένος από 13 οπτικά στοιχεία σε 11 group (ανάμεσα στα οποία δύο all-glass precision molded aspherical στοιχεία και τρία Super-Low Dispersion) και διάφραγμα 9 λεπίδων. Δεν έχει σύστημα αυτόματης εστίασης και η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι τα 28 εκατοστά.

Επιπλέον στέλνει δεδομένα στη μηχανή, όπως διάφραγμα και απόσταση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η χρήση της υποβοήθησης της manual εστίασης και του σταθεροποιητή πέντε αξόνων και της κλίμακας αποστάσεων του ηλεκτρονικού οφθαλμοσκοπίου. Ακόμα το δαχτυλίδι της εστίασης και του διαφράγματος αλλά και η κλίμακα του βάθους πεδίου είναι μεγάλα για πιο εύκολη χρήση.

Ο νέος φακός ζυγίζει 490 γραμμάρια και δέχεται φίλτρα των 62mm.

O Tokina FÍRIN 20MM F2 FE MF αναμένεται να είναι διαθέσιμος το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Full Frame Sony E-mount
Εστιακό μήκος 20mm
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστη μεγέθυνση 1:10.33x
Μέγιστο διάφραγμα f/2
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 13
Groups 11
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 28 εκατοστά
Γωνία Θέασης 92.651°
Αυτόματη εστίαση Όχι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 490 γραμμάρια
Μήκος 8.15 εκατοστά
Διάμετρος 69 χιλιοστά
Φίλτρο 62mm

tokina-firin-20mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Tokina
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!