Σε τεχνολογικό πύργο του Τόκιο 12 Nikon D3s καταγράφουν καθημερινά την πόλη


Σε τεχνολογικό πύργο του Τόκιο 12 Nikon D3s καταγράφουν καθημερινά την πόλη

Tokyo Skytrree multi camera systemΣτον ψηλότερο πύργο τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, τον Tokyo Skytrree (634 μέτρα ύψος), έχει τοποθετηθεί ένα σύστημα με 12 DSLRs, οι οποίες είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να καλύπτουν 360 μοίρες και να καταγράφουν καθημερινά (24 ώρες το εικοσιτετράωρο) την πόλη.

Το σύστημα αποτελείται από 12 Nikon D3s με 12 φακούς Nikon AF 35mm f/2D Tokyo Skytrree multi camera control system και βρίσκεται εγκατεστημένο σε ύψος 340 μέτρων.  Οι φωτογραφίες που τραβάνε οι μηχανές, στέλνονται αυτόματα σε ένα Η/Υ στο δωμάτιο που βρίσκονται οι server του πύργου.  Αυτή τη στιγμή οι μηχανές είναι ρυθμισμένες να τραβάνε μία φωτογραφία ανά 10 λεπτά την ημέρα και μία φωτογραφία ανά 60 λεπτά τη νύχτα.  Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως διάφορα events ο χρόνος μειώνεται ώστε να καταγραφούν περισσότερες εικόνες.

Δείτε στο παρακάτω video τι καταγράφουν οι μηχανές:

via nikonrumors

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nikon D3s
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!