Αυτές είναι οι 10 φωτογραφίες που σημάδεψαν το 2013


Αυτές είναι οι 10 φωτογραφίες που σημάδεψαν το 2013

Η δεκάδα περιλαμβάνει το φωτορεπόρτερ Tyler Hicks με τη φωτογραφία του από την πολύνεκρη επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, τον Philippe Lopez με τη “θρησκευτική” του φωτογραφία των γυναικών που περπατούν ανάμεσα στα χαλάσματα του τυφώνα Haiyan στις Φιλιππίνες και τον John Tlumacki, φωτορεπόρτερ της “The Boston Globe”, που κάλυψε τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Στη λίστα συναντάμε επίσης νεο-εμφανιζόμενους φωτογράφους: το Mosa’ab Elshamy που κάλυψε τις αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο, τον Daniel Etter με τη φωτογραφία του από τις εξεγέρσεις στην Τουρκία και την ακτιβίστρια-φωτογράφο Taslima Akhter που τράβηξε τη φωτογραφία από τη φωτιά στο εργοστάσιο ρούχων στο Μπαγκλαντές.

Ο Peter van Agtmae δημιούργησε τη φωτογραφία του βετεράνου του Ιράκ Bobby Henline στα πλαίσια της συνεργασίας του με το περιοδικό ΤΙΜΕ, ενώ το όνομα του Τούρκου Emin Özmen μόλις πρόσφατα συνδέθηκε με τη φωτογραφία του από την εκτέλεση στη Συριακή πόλη Keferghan. Η φωτογραφία είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό TIME το Σεπτέμβριο του 2013 αλλά για λόγους ασφαλείας, το όνομα του δημιουργού της παρέμενε άγνωστο.

Η απίστευτη φωτογραφία ενός λευκού καρχαρία που πηδάει έξω από το νερό στην προσπάθειά του να συλλάβει τη λεία του, ανήκει στο φωτογράφο David Jenkins.

Τέλος, συναντάμε και μία εικόνα του Tim Holmes, την οποία τράβηξε κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στην παραθαλάσσια πόλη Dunalley της Βόρειας Ταζμανίας. Ο Holmes τράβηξε τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας ένα iPhone για να ενημερώσει την κόρη του ότι μαζί με τη γυναίκα και τα εγγόνια του, είχαν βρει καταφύγιο σε μια αποβάθρα καθώς η φωτιά έκαιγε τα πάντα. Αυτό δεν τον εμπόδισε να δει τη φωτογραφία του ανάμεσα στις 10 καλύτερες φωτογραφίες του περιοδικού TIME, γεγονός που έρχεται να υπογραμμίσει ότι στις μέρες μας δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος για να δημιουργήσεις μια εικόνα με δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

John Tlumacki. Βοστώνη, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ. 15 Απριλίου 2013

TIME 2013 top10 boston

Taslima Akhter. Savar Dhaka, Μπαγκλαντές. 24 Απριλίου 2013

TIME 2013  top10 Taslima Akhter

Tim Holmes. Dunalley, Αυστραλία. 4 Ιανουαρίου 2013.

TIME 2013  top10 australia

Daniel Etter. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. 1 Ιουνίου 2013

TIME 2013  top10 istanbul

David Jenkins. Seal Island, Νότια Αφρική. 26 Ιουλίου 2013

TIME 2013  top10 Shark

Tyler Hicks. Ναϊρόμπι, Κένυα. 21 Σεπτεμβρίου 2013

TIME 2013  top10 kenya

Peter van Agtmael. Humble, Τέξας, ΗΠΑ. 12 Ιουνίου 2013

TIME 2013 top10 Peter van Agtmael

Mosa’ab Elshamy. Κάιρο, Αίγυπτος. 27 Ιουλίου 2013

TIME 2013  top10 egypt

Philippe Lopez, Tolosa, Leyte, Φιλιππίνες. 18 Νοεμβρίου 2013

TIME 2013  top10 lopez

Emin Özmen. Keferghan, Συρία. 31 Αυγούστου 2013

TIME 2013 top10 syria

Οι εικόνες στη γκαλερί του περιοδικού συνοδεύονται από τις ιστορίες των φωτογράφων που τις δημιούργησαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

TIME
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!