Χειριστής drone συνελήφθη γιατί πέταξε το drone του πάνω από το Κολοσσαίο


Χειριστής drone συνελήφθη γιατί πέταξε το drone του πάνω από το Κολοσσαίο

Όπως αναφέρει Ιταλική ιστοσελίδα ένας Γάλλος τουρίστας συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, γιατί πέταξε το drone του πάνω από το Κολοσσαίο.

Το drone κατασχέθηκε και ο χειριστής του μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει τεράστιο πρόστιμο, που μπορεί να φτάσει τις 113.000 ευρώ.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ιταλίας καλεί όσους δεν γνωρίζουν τους κανόνες πτήσεις των drones να τους μελετήσουν (δείτε εδώ), ενώ τονίζει ότι για να πετάξει ένα drone πάνω από κατοικημένη περιοχή χρειάζεται ειδική άδεια.

Ανάμεσα στους πιο σημαντικούς κανόνες που ισχύουν για την Ιταλία είναι ότι ένα drone απαγορεύεται να πετάει πιο ψηλά από 70 μέτρα και πιο μακριά από 150 μέτρα από τον χειριστή του. Επιπλέον το drone θα πρέπει να πετάει σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από αεροδρόμια, να μην πετάει πάνω από τραίνα, αυτοκινητόδρομους και εργοστάσια, να είναι σε απόσταση 50 μέτρων από ανθρώπους και περιουσίες και να είναι ασφαλισμένο.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε συλλήψεις τουριστών στην Ιταλία για παράνομη χρήση drones, καθώς παρόμοια περιστατικά είχαμε με πτήση drone πάνω από το Βατικανό και με την πρόσκρουση drone στον Καθεδρικό του Μιλάνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Drone Photography drones

Πηγή:

TheLocal
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    και στην Ελλάδα έχει γίνει πρόσφατα σύλληψη για drone στο σύνταγμα στον άγνωστο στρατιώτη..

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!