Flare Adapter, ο πρώτος διάφανος αντάπτορας για Sony E-mount και Micro Four Thirds μηχανές


Flare Adapter, ο πρώτος διάφανος αντάπτορας για Sony E-mount και Micro Four Thirds μηχανές

H Ιαπωνική εταιρία Technical Farm παρουσίασε τον πρώτο διάφανο αντάπτορα για Micro Four Thirds και Sony E-mount (φακούς με PL mount ή Canon EF), με την ονομασία Flare Adapter.

Ο αντάπτορας τοποθετείται ανάμεσα στην φωτογραφική μηχανή και τον φακό, και όπως δηλώνει και το όνομά του επιτρέπει την εσκεμμένη διαρροή φωτός στην κάμερα, με σκοπό τη δημιουργία φωτογραφιών που να μοιάζουν σαν να έχουν τραβηχτεί με κάποιον παλιό φακό.

Το αποτέλεσμα είναι φωτογραφίες με έντονο lens flare και χαμηλή αντίθεση, που θυμίζουν έντονα τα “καλλιτεχνικά” φίλτρα του instagram.

Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται μέσω του αντάπτορα, τοποθετώντας πάνω του το δάχτυλό του, είτε καλύπτοντας μέρος του με ταινία.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την διαθεσιμότητα του και την τιμή στην οποία θα πωλείται.

Flare Adapter

Flare Adapter

Flare Adapter

Flare Adapter

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DCWatch
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

3 σχόλια

  • #
    1

    Αφού έχεις πληρώσει αδρά –κάνοντας αιματηρές οικονομίες- τον τελευταίο σειράς Pro φακό, με την απίστευτη οξύτητα και αναλυτικότατα στο γράψιμο, με απόλυτη διόρθωση και σχεδόν μηδενικές εκτροπές, προσθέτεις μεταξύ της μηχανής (και αυτήν επίσης μοντέλο Pro) και του φακού αυτόν τον διάφανο αντάπτορα και τα ισοπεδώνεις όλα.
    Και το ποιο ωραίο είναι ότι τελικά νομίζεις –επειδή εντυπωσίασες και πέντε άσχετους- ότι έβγαλες γαμ…τη φωτογραφία.
    Τι άλλο θα μας πουλήσουν…
    Ο απόλυτος παραλογισμός.

  • #
    1

    Με μία ταινία πα έξω (ή και μέσα για αντανακλάσεις) τον κάνεις “αδιαφανή”.. Κάτι είναι και αυτό..

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ιωαννίδης Λεωνίδας | 8 Μαρτίου 2016 στις 9:57

    Συμφωνώ με τον Γιώργο. Πιο φρικτό πράμα δεν έχω ξανασυναντήσει. Ακόμη και το μοντέλο το ‘χουν διαλέξει για να ταιριάζει με το απίστευτο αποτέλεσμα!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!