“True Romance”, μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης


“True Romance”, μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης

Η απάντηση μας περιμένει στην έκθεση “True Romance” του Νίκου Ράκκα, που παρουσιάζεται στη γκαλερί TinT στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

ΤRUE ROMANCE / NIKOΣ ΡΑΚΚΑΣ
Tint Gallery / PROJECT SPACE
Διάρκεια 21/12/13 έως 04/01/14

Η γκαλερί TinT παρουσιάζει στο Projectroom (μέσα στο χώρο της γκαλερί) από τις 21 Δεκεμβρίου 2013 ως τις 11 Ιανουαρίου 2014 (7ήμερη παράταση) μια επιτομή έργων του Νίκου Ράκκα από τη σειρά “True Romance”, σε συνέχεια της παρουσίασης της σειράς στο Ρομάντσο, στην Αθήνα.
O Νίκος Ράκκας χρησιμοποιεί ως μοντέλα φιγούρες Playmobil από την μεγάλη συλλογή του, στην κανονική τους διάσταση ως κοινούς ανθρώπους σε μία καθημερινή και φυσική ρουτίνα. Σε αυτά τα μικρό-σενάρια συναντιούνται ταυτόχρονα δύο κόσμοι. Η καθημερινότητα που κρύβει αυθόρμητες καταστάσεις και το παιχνίδι με τα στερεότυπα και τις “ειδυλλιακές” στιγμές. Οι πλαστικές φιγούρες παίρνουν ζωή και αποκτούν συναισθήματα. Ως αληθινά ρομαντικοί ζούνε δίπλα μας στις πόλεις ή σε όμορφες θάλασσες.
Ονειρικό, ποιητικό και παιχνιδιάρικο το Playmobil project ξεκίνησε πριν 9 χρόνια και έχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς και θετικές αναφορές από τον διεθνή Τύπο, όπως The Guardian, The Indepentent, Μetro London, Trentland καθώς και από πολλά τοπικά έντυπα.

Για το φωτογράφο:
Ο Νίκος Ράκκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ως φωτογράφος έχει εργαστεί σε διάφορα έντυπα και θεατρικές παραστάσεις. Έχει παρουσιάσει τις προσωπικές εκθέσεις “Daydreamer” στο Λονδίνο, “We hate it when our friends become successful” και “Common People (Like You)” στη Θεσσαλονίκη και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ σε Αθήνα, Ρώμη, Λεμεσό, Θεσσαλονίκη.
Έχει διακριθεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, συμμετέχοντας στην ομαδική έκθεση στο Παρίσι. Έχει βραβευτεί με το 1ο βραβείο σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας όπως Athens Voice κ.α.
Οι ταινίες του “Common People (Like You)” και “Fan Club” με πρωταγωνιστές τις αγαπημένες του φιγούρες Playmobil, πήραν το 1ο βραβείο στο Shoot It Festival για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Η έκθεση λειτουργεί Τετάρτη έως Παρασκευή 12-8 μ.μ. και Σάββατο 12-3 μ.μ.

Το Trailer της έκθεσης “True Romance”:

Και μερικές από τις φωτογραφίες της έκθεσης:

French kiss

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plein soleil

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drop that ghetto blaster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!