Δύο νέοι Speed Booster adapters για τις Blackmagic Cinema κάμερες από τη Metabones


Δύο νέοι Speed Booster adapters για τις Blackmagic Cinema κάμερες από τη Metabones

Η Metabones και η Caldwell Photographic Inc. ανακοίνωσαν την διάθεση δύο νέων Nikon-F σε Micro Four Thirds Speed Booster adapters, αποκλειστικά σχεδιασμένους για τις Blackmagic 2.5k Cinema Camera (BMCC) και Blackmagic Pocket Cinema Camera (BMPCC).
Οι δύο νέοι adapters με 0.64x και 0.58x κατασκευάζονται από 6 οπτικά στοιχεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με τις κάμερες της Blackmagic που έχουν Micro Four Thirds mount και δεν συνεργάζονται με καμία άλλη μηχανή, έστω και αν αυτή έχει Micro Four Thirds mount. Με τη βοήθεια τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις κάμερες της Blackmagic φακοί της Nikon FX και DX, ακόμα και φακοί με ενσωματωμένο σκίαστρο όπως ο Nikon 10.5mm/2.8 fisheye.
O 0.64x Speed Booster μειώνει τον Full Frame crop factor της Blackmagic 2.5k Cinema Camera από 2.39x σε 1.53x και αυξάνει την ταχύτητα των φακών κατά 1+1/3 stops, δίνοντας μέγιστο διάφραγμα f/0.80. Με άλλα λόγια ένας φακός 50mm f/1.2 γίνεται 32mm με μέγιστο διάφραγμα f/0.80, ή ο νέος φακός της Sigma 18-35mm f/1.8 μετατρέπεται σε 11.5-22.5mm με μέγιστο διάφραγμα f/1.1.
O 0.58x Speed Booster μειώνει τον Full Frame crop factor της Blackmagic Pocket Cinema Camera από 2.88x σε 1.75x και αυξάνει την ταχύτητα των φακών, δίνοντας μέγιστο διάφραγμα f/0.74. Με άλλα λόγια ένας φακός 50mm f/1.2 γίνεται 29mm με μέγιστο διάφραγμα f/0.74, ή ο νέος φακός της Sigma 18-35mm f/1.8 μετατρέπεται σε 10.5-20.3mm με μέγιστο διάφραγμα f/1.0.
Παράλληλα οι δύο adapters βελτιώνουν την απόδοση των φακών κοντά στο κέντρο των εικόνων και λιγότερο στις άκρες.

Και οι δύο Speed Booster adapters θα είναι διαθέσιμοι μέσα στον Δεκέμβριο στην τιμή των 489 δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Adapters Metabones Speed Booster

Πηγή:

metabones
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!