Underwater Photographer of the Year 2016, ανακοινώθηκαν οι νικητές


Underwater Photographer of the Year 2016, ανακοινώθηκαν οι νικητές

Ο διαγωνισμός Underwater Photographer of the Year 2016 αναδεικνύει ένα από τα πιο δύσκολα είδη φωτογραφίας και για φέτος μεγάλος νικητής είναι ο Ιταλός Davide Lopresti με μία φωτογραφία ενός ιππόκαμπου με τον τίτλο “Gold”. Ο Davide είναι ο νικητής και στην κατηγορία Macro.

Τον τίτλο του British Underwater Photographer of the Year 2016 πήρε ο Dan Bolt με την εικόνα “Catshark Supernova”, η οποία κέρδισε και στην κατηγορία British Waters Macro.

Dan Bolt

Dan Bolt

Ο Νότιο Αφρικανός Pier Mane απέσπασε τον τίτλο Up & Coming Underwater Photographer of the Year 2016 με την εικόνα “Three Pillars – Practice, Patience & Luck!”.

 Pier Mane

Pier Mane

Ως Most Promising British Underwater Photographer 2016 αναδείχτηκε ο Βρετανός Marty Engels Dunmore με την εικόνα ‘Fired up and “almost”.

Engels Dunmore

Engels Dunmore

Στην κατηγορία ευρυγώνιων λήψεων Wide έχουμε νικητή τον Ρώσο Mike Korostelev, με την εικόνα “Underwater fisherman”, ο οποίος έκανε την λήψη του μέσα από ένα ειδικό κλουβί.

Mike Korostelev

Mike Korostelev

Με την εκπληκτική φωτογραφία “A Family Affair..” κέρδισε στην κατηγορία ναυάγια, Wrecks, ο Γερμανός Thomas Heckmann, ο οποίος την έβγαλε κολυμπώντας με την πεντάχρονη κόρη του.

Thomas Heckmann

Thomas Heckmann

Στην κατηγορία Behaviour (συμπεριφορά) νικητής είναι ο Richard Carey από τη Ταϊλάνδη, με την εικόνα “Turtle eating Jellyfish”, δηλαδή μίας πράσινης χελώνας να τρώει μία μέδουσα.

Richard Carey

Richard Carey

Στην ειδική κατηγορία British Waters Wide Angle o Marcus Blatchford κέρδισε με την εικόνα “Part of the Illusion”. Η φωτογραφία είναι από το καταδυτικό κέντρο National Dive & Activity Centre.

Marcus Blatchford

Marcus Blatchford

Τέλος στη κατηγορία British Waters Compact, νικητής με την εικόνα “Hello Ducky!” είναι ο Paul Colley.

Paul Colley

Paul Colley

Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στη σελίδα του διαγωνισμού (έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό φωτογράφοι από 54 χώρες).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Ένας ολόκληρος αθέατος κόσμος εκεί, μέσα στο αλατόνερο, σπαράζει για να απαθανατιστεί
    και τελικά τα καταφέρνει, τόσο καλά μάλιστα, που
    που δεν ξέρεις πια τι να πρωτοθαυμάσεις.
    Το φωτογράφο ? το στιγμιότυπο ?
    η τη φωτογραφική μηχανή -συν τον συνένοχο φακό της- που διέπραξαν μαζί
    όλο αυτό το ‘’υποθαλάσσιο έγκλημα’’ ??
    Κ.Β.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!