Διαμαρτυρίες κατά της βίας από τους φωτορεπόρτερ σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας


Διαμαρτυρίες κατά της βίας από τους φωτορεπόρτερ σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας

Τον φωτορεπόρτερ Στέλιο Βολιτάκη χτύπησαν άνανδρα κουκουλοφόροι, την ώρα που κάλυπτε την κλήρωση του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE.

Το αποτέλεσμα ήταν ο φωτογράφος να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ., ενώ ο εξοπλισμός του καταστράφηκε. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καταδίκασε το γεγονός και προέβηκε σε διαμαρτυρία σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας κατά τη 3η αγωνιστική της Super League.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας έγραψε στη σελίδα της στο Facebook.

Έπειτα από την απρόκλητη επίθεση από κουκουλοφόρους, στην κλήρωση του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE, με θύμα το συνάδελφο μας φωτορεπόρτερ Στέλιο Βολιτάκη, που είχε σαν συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς υπέστη «Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις-Κάκωση Οφθαλμών-Ρινορραγία», βάσει του ιατρικού πορίσματος, το Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) έλαβε την απόφαση τα μέλη της να προβούν σε συμβολική διαμαρτυρία, για το γεγονός αυτό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 2016-17.

Θεωρούμε ότι η επίθεση στο συνάδελφό μας, που δεν είναι πρωτοφανές γεγονός, αφορά όλους μας και εκτός του ότι πλήττει τις συνθήκες εργασίας του κλάδου μας, πλήττει βάναυσα την «εικόνα» και τη φήμη του ελληνικού ποδοσφαίρου, που όλοι εμείς υπηρετούμε κι ενδιαφερόμαστε για την πρόοδό του.

Ανακοινώνουμε ότι πριν την έναρξη των αγώνων της 3ης Αγωνιστικής που θα πραγματοποιηθούν στις 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2016, θα γίνει Συμβολική Διαμαρτυρία των Φωτορεπόρτερ απέχοντας από την φωτογράφιση εκάστου αγώνα τα πρώτα 15 λεπτά, εναποθέτοντας τις φωτογραφικές τους μηχανές στο έδαφος

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΩΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

union-of-press-photographers-of-greece-1

union-of-press-photographers-of-greece-2

union-of-press-photographers-of-greece-3

union-of-press-photographers-of-greece-4

union-of-press-photographers-of-greece-5

union-of-press-photographers-of-greece-6

union-of-press-photographers-of-greece-7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Είμαι σίγουρος ότι οι δράστες θα συγκινηθούν και δεν θα το ξανακάνουν…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!