Νέα μελέτη δείχνει το μέγεθος του εθισμού των εφήβων στα social media!


Νέα μελέτη δείχνει το μέγεθος του εθισμού των εφήβων στα social media!

Σύμφωνα με νέα μελέτη στις ΗΠΑ, οι έφηβοι περνούν αρκετό χρόνο της ημέρας τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως TikTok και Youtube.

Η νέα μελέτη που έγινε από την Pew Research Center με δείγμα περίπου 1.500 εφήβους, αναφέρει ότι πολλοί έφηβοι στις ΗΠΑ δεν μπορούν να απομακρύνουν το βλέμμα τους από το YouTube και το TikTok, με πάνω από το 15% να λέει ότι χρησιμοποιεί αυτές τις εφαρμογές σχεδόν συνέχεια μέσα στη μέρα! Την πρωτιά έχει το YouTube ως η πιο δημοφιλής πλατφόρμα το οποίο ξεπέρασε το TikTok στις προτιμήσεις μεταξύ των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα. Περίπου 7 στους 10 δήλωσαν ότι επισκέπτονται καθημερινά το YouTube, συμπεριλαμβανομένου του 16% που αναφέρει ότι παρακολουθεί εκεί βίντεο σχεδόν συνεχώς μέσα στη μέρα!

Στη συγκεκριμένη έρευνα, το 58% των εφήβων δήλωσε ότι είναι καθημερινοί χρήστες του TikTok συμπεριλαμβανομένου του 17% που παρακολουθεί βίντεο στο TikTok σχεδόν συνεχώς, ενώ περίπου οι μισοί έφηβοι χρησιμοποιούν το Snapchat και το Instagram καθημερινά. Από αυτούς, το 14% αναφέρει ότι χρησιμοποιεί το Snapchat σχεδόν συνεχώς, ενώ στο Instagram βρίσκεται διαρκώς το 8%. Πολύ λιγότεροι έφηβοι αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν το Facebook σε καθημερινή βάση σε ποσοστό 19%, με μόνο το 3% να λέει ότι περνάει την ώρα του εκεί σχεδόν συνεχώς. Το ανησυχητικό είναι ότι συνολικά, το ένα τρίτο των εφήβων της έρευνας χρησιμοποιεί τουλάχιστον ένα από αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχεδόν συνεχώς, χωρίς να “ξεκολλάει” από αυτό κατά τη διάρκεια της μέρας.

Η μελέτη αναφέρει ότι τα κορίτσια παρακολουθούν περισσότερο περιεχόμενο συνεχώς στο TikTok και το Snapchat σε σχέση με τα αγόρια με ποσοστά 22% έναντι 12% και 17% έναντι 12% αντίστοιχα. Να αναφέρουμε ότι για τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας, η Pew Research εξέτασε 1.453 Αμερικανούς έφηβους ηλικίας 13 έως 17 ετών (με γονική συναίνεση) μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου και 23 Οκτωβρίου 2023. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε επίσης αρκετές μηνύσεις από οργανισμούς, φορείς, σχολεία κλπ, που κατηγορούν τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης ότι βλάπτουν τους νέους. Αρκετά δημόσια σχολεία έχουν καταθέσει αγωγές κατά των κολοσσών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την κατηγορία του εθισμού.

Τον Οκτώβριο, μια ομάδα 33 πολιτειών ανακοίνωσε ότι μήνυσε τη Meta κατηγορώντας τη για σκόπιμο εθισμό των παιδιών στις πλατφόρμες Instagram και Facebook. Πιο συγκεκριμένα, η μήνυση σε βάρος της Meta βασίζεται σε έρευνες που συνδέουν της χρήση των social media (με έμφαση το Instagram) με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη, άγχος, αϋπνία, προβλήματα στην εκπαίδευση και στην καθημερινή ζωή και πολλά άλλα. Διαβάστε περισσότερα για αυτό εδώ.

Ποια είναι η δική σας γνώμη για τη χρήση των social media από τους νέους στην Ελλάδα;

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!